maandag 9 juli 2012

Uitspraak: 6 jaar voor moord Willem Kesteloo

De zoon (22) van de op 12 november 2008 omgebrachte Willem Kesteloo (55) (foto) uit Soesterberg is veroordeeld tot zes jaar celstraf wegens doodslag op zijn vader op 12 november 2008

De toen 18-jarige man wilde met zijn vader praten over zijn overleden moeder, toen zijn vader iets negatiefs over haar zei. Bij de zoon knapte toen iets waarop hij zijn vader op gruwelijke wijze om het leven bracht. De man sloeg zijn vader met een hard voorwerp op zijn hoofd en sneed daarna zijn keel door.

De man was eerder al verdachte maar werd wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Hij meldde zich in 2011 bij de politie en bekende de moord. Tegen hem had de officier van justitie twaalf jaar cel geëist. De rechtbank hield met het opleggen van de straf rekening met de leeftijd van de verdachte en de slechte relatie die vader en zoon hadden. De verdachte kwam sinds november 2008 veelvuldig in contact met psychiatrie en werd een aantal keer opgenomen. In 2010 werd bij hem een schizoaffectieve stoornis vastgesteld.

Kesteloo werd 19 november 2008 met doorgesneden keel gevonden in zijn huis aan de Apollolaan in Soesterberg. Hij was de avond tevoren omgebracht

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak 18 jaar voor moord Ekkersweijer

Johan S. (51)  is vandaag veroordeeld  tot 18 jaar cel voor de moord op xtc-maker Mohamed Yaacoubi (28) uit Breda op 8 oktober 2002 bij visvijver Ekkersweijer in Son. Of het hier ging om een liquidatie waarbij Johan S. in opdracht van iemand handelde en of hij daarvoor werd betaald, laat de rechtbank in het midden.

De moord draagt wel het karakter van een koelbloedige liquidatie, meent de rechtbank. S. heeft het slachtoffer van dichtbij meerdere keren beschoten. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Het lichaam van Yaacoubi werd gevonden in een bestelbus. Volgens de rechtbank is Johan S. die ochtend vroeg naar de bestelbus gelopen en begon hij vrijwel meteen nadat het portier was geopend, te schieten. De rechtbank sprak van een “bruut delict, op een voor iedereen toegankelijke plaats.” De verdachte heeft niets willen zeggen over de reden voor de moord. Verder had hij al een behoorlijk strafblad, wat ook strafverzwarend werkt, zo heeft de rechtbank bepaald.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgestoken in Geldrop

Vanmorgen is een man neergestoken in een woning in de Adriaan Banckertstraat in Geldrop en kort daarop in het ziekenhuis overleden.

De politie kreeg rond 10 uur een melding en heeft een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de fatale steekpartij. De precieze toedracht is nog onbekend

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook