dinsdag 11 februari 2014

Zaak Tilburgse moordverdachte moet weer over

De zaak tegen de Tilburgerer die wordt verdacht van moord op zijn echtgenote Cevriye Altun (45) in 2007 is vandaag voor de tweede keer heropend.

In 2012 heropende de Hoge Raad de zaak omdat de vrijspraak van de Tilburger onbegrijpelijk was gemotiveerd. Vandaag heropende de Hoge Raad de zaak omdat het bewijs voor moord onvoldoende is gemotiveerd. Het gerechtshof in Arnhem gaat nu kijken naar de zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Geen heropening zaak Louis Hagemann

De zaak van de tot levenslang veroordeelde Louis Hagemann (58) wordt niet heropend. De Hoge Raad heeft dat vandaag beslist. Volgens de Hoge Raad is er geen nieuw feit (novum) naar boven gekomen waardoor de rechter mogelijk een andere beslissing had genomen.

Louis Hagemann werd in 2005 tot levenslang veroordeeld wegens moord in 1984 op de twee kinderen van 6 en 9 jaar oud van zijn vriendin Corina Bolhaar. Hagemann had herziening gevraagd omdat een aantal nieuwe getuigen de verklaringen van de belangrijkste getuige van destijds, een ex-vriendin, zou ondergraven. De ex zou Hagemann erbij hebben gelapt door valse verklaringen af te leggen.

De beide kinderen werden omgebracht in een woning in Amsterdam-Zuid. Ze werden gewurgd en doodgestoken. Ook hun moeder werd om het leven gebracht. Een halfbroertje van 1,5 werd ongemoeid gelaten. Toenmalig Hells Angel Hagemann was toen ook al verdachte, maar de politie kreeg het bewijs tegen hem niet rond. Hij heeft altijd ontkend.

In 2002 kwam de zaak opnieuw aan het rollen, nadat de ex-vriendin zich bij misdaadjournalist Peter R. de Vries had gemeld en belastende verklaringen aflegde. Hagemann werd opnieuw vastgezet en uiteindelijk veroordeeld voor de moord op de twee kinderen. De doodslag op Corina Bolhaar was al verjaard.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgeschoten in Schiedam

De zoon (26) uit een gezin dat in een flat woont aan de Van Heuven Goedhartstraat, is vanavond neergeschoten. Korte tijd later overleed hij aan zijn verwondingen.

Update 17 februari 2014

De man zou gedood zijn door zijn 37-jarige overbuurman. Hij werd een dag na de moord opgepakt. Een ruzie over drugs mogelijk de aanleiding voor de schietpartij is geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

“Sekte verantwoordelijk voor moordaanslag”

Een man (43) uit Laren die afgelopen vrijdag in zijn woning door een aanvaller met een keukenmes in zijn nek werd gestoken, zou slachtoffer zijn van een moordaanslag door de christelijk-sektarische Orde der Transformanten. Het slachtoffer is een voormalig lid van de sekte uit Brabant.

De aanslag werd gepleegd door een man (26) die zich had vermomd met een pruik. In de worsteling die volgde op de steekpartij kon het slachtoffer de pruik van het hoofd van zijn belager rukken. Hij herkende hem als lid van de geloofsgemeenschap. Met hulp van zijn buren en een voorbijganger wist de man de dader te overmeesteren en over te dragen aan de politie.

Het slachtoffer was met zijn vrouw en kinderen ooit lid van Orde der Transformanten. Hij stapte na een tijdje uit de sekte, maar omdat zijn vrouw volledig in de ban was geraakt van de sekteleider, moest hij haar en de kinderen achterlaten. Sindsdien probeert hij misstanden binnen de gemeenschap aan de kaak te stellen.

De Orde der Transformanten omschrijft zichzelf als een nieuwe christelijke beweging en telt ongeveer zestig leden. Ze is gevestigd in het Brabantse Hoeven. Vorig jaar werden twee leden vrijgesproken van een moordaanslag op een Rotterdamse zakenman Frits Bebelaar op 2 augustus 2008. De rechtbank in Rotterdam vond dat er te weinig bewijs tegen hen is. Er was 8 jaar geëist.

Bebelaar overleefde de schietpartij en wees voor de daders direct in de richting van de geloofsgemeenschap. Hij had in het verleden een relatie met een lid van de orde. Omdat de relatie stukliep, zou de orde wraak hebben willen nemen, verklaarde het slachtoffer voor de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook