zaterdag 2 april 2016

Uitspraak: Iets lagere straf in hoger beroep voor doodschieten Naoufal Youssef

Een van de daders van het op 7 juni 2012 doodschieten van Naoufal Oulad Youssef (29) is in hoger beroep veroordeeld tot 15 jaar wegens medeplegen doodslag, bedreiging en belediging. In eerste aanleg was hij veroordeeld tot 16 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Slachtoffer (19) straatrace overlijdt alsnog

Gisteravond 1 april overleed Fleur (19) uit Hilversum in het ziekenhuis aan de gevolgen van een aanrijding op woensdagavond 16 maart. Op die dag werd Fleur (19) bij het gehucht Boomhoek (Gemeente Wijdemeren) op de Nieuw-Loosdrechtsedijk in haar kleine Toyota Aygo vol in de flank geraakt door een Porsche 911. Volgens getuigen moet de Porsche op dat moment rond de 150 kilometer per uur hebben gereden.

Als een wonder overleefde ze het ongeval. Ondanks het feit dat vrijwel alles aan de linkerzijde van haar lichaam kapot was (gebroken linker onderbeen, gebroken heup, gescheurde schedel, bloeduitstorting bij haar hersenen, gescheurde milt, gekneusde long, gebroken kaak, twee gebroken nekwervels, beschadigde nier) bleef ze voor haar leven vechten. Ze werd op de intensive care van het ziekenhuis kunstmatig in coma gehouden, en haar toestand veranderde zelfs van 'kritiek' in 'stabiel'. Ze ontwaakte uiteindelijk uit haar kunstmatige coma en haar familie ging er van uit dat ze Fleur in hun midden zouden mogen houden.

Helaas traden er plotseling complicaties op. Vrijdag 1 april overleed Fleur in het ziekenhuis. De bestuurder van de Porsche is een man (53), uit Loosdrecht die een wedstrijd hield tegen zijn zoon (19) in een mini

De man bleek meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben toen hij Fleur aanreed. Ook de zoon was dronken

Enkele getuigen verklaren later dat ze 'aan de dood ontsnapt zijn'. "Mijn vriend en ik moesten uitwijken en het gras op rijden, anders waren ze vol op ons ingereden", vertelt een getuige aan RTV Noord Holland. "Ik zag nog hoe de Mini de Porsche probeerde in te halen. Die Mini reed net zo hard mee. Vlak daarna hoorden we opeens een heleboel sirenes. We zijn er naar toe gereden om onze gegevens achter te laten. Als wij iets later waren geweest, was het anders afgelopen."

Een andere getuige laat weten dat er altijd veel te hard wordt gereden op de dijk maar "zo hard als deze man reed is nog nooit gebeurd. In een flits waren ze voorbij. Het leek het circuit van Zandvoort wel", laat ene Ton weten aan RTV Noord-Holland.

De hardrijder zegt nu 'enorm geschokt' te zijn. Volgens zijn vrouw "zit hij er helemaal doorheen" en "vinden ze het verschrikkelijk voor dat meisje".

Maar ze vinden het ook vooral heel erg voor zichzelf want "de familie is diep geraakt door alle verhalen die op sociale media de ronde doen, zoals dat vader en zoon een straatrace zouden hebben gehouden. Het is té belachelijk voor woorden wat er allemaal gezegd wordt. Het is heel erg, onbeschrijfelijk", zo tekent RTV Noord Holland op.

Zelfs zonder getuigen valt nog te begrijpen dat de Porsche op het moment van de crash veel te hard reed. Fleur's Toyota kwam pas 50 meter verder tot stilstand. Op foto's is te zien hoe er van de Toyota waar Fleur in reed weinig over is. 

Ook als de dronkenman niet aan het straatracen was, al beweren getuigen anders, dan nog staat vast dat hij veel te veel had gedronken. Alleen dat al is een misdaad op zich. 

Zoals te verwachten is de man al lang op vrije voeten en zoals we inmiddels gewoon zijn in Nederland zal het OM zoals een pijnlijk lage fopstraf eisen en zal de rechter vervolgens nóg lager straffen dan het OM eist.  Daar helpt stoelen gooien in de rechtszaal niet aan.


Het is weliswaar de laatste ellende die Fleur treft, maar het was niet de eerste: toen Fleur 15 jaar oud was werd ze in de toch al zo gezellige uitgaansstad Hilversum in de extreem gewelddadige uitgaansbuurt Groest (een door Marokkaans tuig gecreëerde no-go-area waar de laffe Hilversume PvdA-burgemeester Pieter Broertjes steeds maar weer niet tegen durft op te treden) zonder enige reden zwaar mishandeld door twee Marokkaanse jongens.

Samen met haar toen 18-jarige vriendin verliet Fleur destijds een uitgaansgelegenheid. Twee Marokkaanse jongens vroegen de meisjes om een sigaret, wat ze weigerden. Vervolgens werd ze genadeloos in elkaar getrapt.

Er was sprake van wat je ondertussen typisch Marokkaans geweld mag noemen, het soort waar we inmiddels gewend aan zijn geraakt. De  toen 15-jarige Fleur werd, alleen omdat ze weigerde een sigaret te geven, zo hard in elkaar getrapt dat ze onder andere een gecompliceerde beenbreuk opliep. "Een rotbreuk waaraan ze drie of vier keer is geopereerd", aldus haar moeder onlangs in de Gooi- en Eemlander.

Je moet heel hard kunnen trappen wil je iemand zo'n breuk bezorgen. Je moet iemand ook ontzettend haten voordat je dergelijk excessief geweld gebruikt. Vreemd genoeg kenden dader en slachtoffer elkaar niet. Wellicht was het feit dat ze vrouw en blank was voldoende voor zoveel haat.

De twee daders komen uit Amsterdam en zijn neven van elkaar. Pas in 2014 werden ze veroordeeld tot het gebruikelijke fopstrafje. Eén dader kregen zeven maanden cel, de ander acht maanden.  Eén van de daders is nu nog bezig met in cassatie gaan.

Dezelfde dader staat eveneens terecht voor minstens vier andere vergelijkbare zaken. Of de slachtoffers van dat geweld ook allemaal minderjarige meisjes zijn die zonder enige vorm van genade voor de lol zijn, ja noem het maar 'gemarteld', in een door PvdA-beleid gecreëerde no-go-area annex 'sfeervol' en 'gezellig' uitgaansgebied is onduidelijk.

Volgens de moeder van Fleur in de Gooi- en Eemlander heeft deze dader "een strafblad van 22 kantjes".
Onze rechtstaat heeft deze persoon dus al tig kansen gegeven zijn leven te beteren. Diezelfde rechtstaat kennende krijgt deze dader als het moet gerust nog 22 kansen om zijn leven te beteren. Zolang de rechters maar het idee hebben dat zij de  multiculturele tolerante beschaving in stand houden, is het allemaal prima. 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook