dinsdag 25 september 2012

Inbreker dood in uitoefening van zijn beroep

Een inbreker (37) uit Tilburg is afgelopen nacht in het ziekenhuis overleden, na een gevecht met de bewoners van een huis aan de Rijtseweg 26 in Diessen. De twee bewoners, Piet en Nicole Louwers, zijn bij de vechtpartij gewond geraakt.

De politie kreeg rond tien voor half vier 's nachts de melding dat er een inbreker bij het huis was.

Buurtbewoners hoorden rond die tijd geschreeuw en pijnkreten vanuit de tuin van het echtpaar. Toen de agenten aankwamen bij het huis troffen ze beide bewoners en de inbreker gewond aan. De inbreker was buiten bewustzijn.

De Tilburger is gereanimeerd en samen met de bewoners naar het ziekenhuis gebracht. Kort nadat hij in het ziekenhuis was, overleed de inbreker aan zijn verwondingen. De bewoners zijn na medische behandeling op het politiebureau verhoord. Zij zijn niet gearresteerd, maar zijn wel verdachte.

Volgens buurtbewoners zou de inbreker het hebben voorzien op de vogels van de bewoners. Die hebben twee volières in de tuin staan. Twee maanden geleden zouden inbrekers al een poging hebben gedaan om de beestjes mee te nemen en ook verderop in de straat zijn vogels weggehaald. Daarom had de man zijn tuin al beveiligd door op een muur metalen pinnen aan te brengen. De politie kan dit nog niet bevestigen.

Een buurvrouw werd om drie uur wakker van geschreeuw. Zij hoorde pijnkreten en geschreeuw in een buitenlandse taal. Het was haar niet duidelijk om welke taal het ging.

Bij het gevecht tussen het echtpaar en de inbreker zijn waarschijnlijk geen wapens gebruikt. De politie kan dit nog niet bevestigen, maar heeft vooralsnog geen reden om aan te nemen dat er wapens in het spel waren. Er zou wel nog een tweede inbreker in het spel zijn.

Inbraken met 'verkeerde' afloop

 1. Inbraak Diessen
  Buurtbewoners van de Rijtseweg in Diessen hoorden maandagnacht geschreeuw en kreten vanuit de tuin van het echtpaar. Toen de agenten aankwamen bij het huis troffen ze beide bewoners en de inbreker gewond aan. De inbreker (37) was buiten bewustzijn. De man werd gereanimeerd maar dat mocht niet baten. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
 2. Riekdode in Nuenen
  Marcel Hoefnagels (34)  uit Gerwen wordt betrapt door Mientje van Deurzen (55) in de achtertuin van haar boerderij in Nuenen. Hoefnagels valt haar aan met een riek, waarop Mientjes partner Bentje Besseling haar te hulp schiet. Bij de worsteling, die eindigde in een vijver, overlijdt Hoefnagels. Uit politieonderzoek bleek dat de doodsoorzaak mogelijk hartfalen was. Besseling raakte bij het gevecht zwaargewond. Hij werd uiteindelijk niet vervolgd.
 3. Inbraak Steenbergen
  Een man (24) werd vorig jaar oktober zwaargewond gevonden in een huis aan de Kruitweg in Steenbergen. Volgens een buurtbewoner ging het om een inbreker die op zoek was naar hennepplanten. Toen hij werd betrapt, volgde een achtervolging waarbij de man door een ruit sprong. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Een vader en zoon werden opgepakt voor de dood van de man, maar de rechter liet het tweetal later vrij wegens gebrek aan bewijs.
 4. Inbraak Amsterdam
  Een inbreker (19) overlijdt in januari 2011 in Amsterdam na een val van drie hoog. Hij probeerde te ontkomen via het balkon toen de politie hem op de hielen zat. De jongen raakte bij de val zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Zijn kompaan (18) werdopgepakt na een worsteling met de politie.
 5. Inbraak in drogisterij in Breda
  De politie schoot in maart 2008 een gewapende inbreker (37)  uit Etten-Leur neer in een drogisterij aan de Ginnekenweg in Breda. Agenten namen poolshoogte toen het inbraakalarm afging. In het magazijn achter de winkel stuitten ze op de inbreker. Hij had een vuurwapen in de hand. Het slachtoffer raakte zwaargewond. In het ziekenhuis werd hij geopereerd.
 6. Inbraak Capelle a/d IJssel
  De bewoonster van een huis in Capelle aan den IJssel ziet in november 2011 een man (40)  uit Rotterdam zwaargewond in de tuin liggen. Hij had ingebroken en was waarschijnlijk uit het raam op de eerste verdieping gesprongen toen hij de vrouw hoorde thuiskomen. De inbreker liep ernstig hoofdletsel op.
 7. In bil geschoten in Vught
  Een inbreker wordt in januari 2002 in zijn bil geschoten door man uit Vught die hem betrapte. De Vughtenaar hoorde geluiden in zijn tuin en ging met een pistool naar buiten. Volgens de bewoner schoot hij uit noodweer, maar de rechtbank dacht daar anders over. De inbreker werd in zijn bil geraakt, wat er op duidde dat de man al op de vlucht was geslagen. De Vughtse man werd in april veroordeeld tot achttien maanden celstraf. Ook eiste de inbreker een schadevergoeding.
 8. Val door glas in Kerkrade
  In Kerkrade zakte in november 2011een man op straat in elkaar. Hij bleek gewond te zijn, waarschijnlijk als gevolg van een inbraak. Toen hij een raam van een huis insloeg, viel hij in de scherven. Hoewel hij zich nog uit de voeten kon maken, verloor hij op de Nieuwstraat het bewustzijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook