donderdag 14 januari 2010

Verdachten gehoord in zaak dode rapper rapper

Er zijn in Groningen deze week opnieuw drie mannen -in de leeftijd van 25 tot 44 jaar- gearresteerd vanwege vermeende betrokkenheid bij een schietincident op 8 november vorig jaar in Hoogezand, waarbij de Amsterdamse rapper Rel werd doodgeschoten.

De drie mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten. Ze werden in eerste instantie gearresteerd wegens betrokkenheid bij een geweldsincident in het Groningse Foxhol. Dat incident, waarbij ook wapens in het spel waren, had één dag voor de schietpartij in Hoogezand plaats. Volgens een woordvoerder van de politie blijkt nu dat de drie nieuwe verdachten bekenden zijn van de vier mannen die eerder als verdachte werden aangehouden. De politie sluit niet uit dat er een link is tussen beide incidenten.

De schietpartij in Hoogezand wordt nog altijd omgeven met raadsels. Hierbij werd een 26-jarige inwoner thuis overvallen door een aantal mannen. Later die nacht werd in Amsterdam de zwaargewonde man binnengebracht die de volgende ochtend aan zijn verwondingen overleed. De politie bevestigt een mogelijk verband tussen deze twee incidenten maar wil niet zeggen of de rapper de bewuste nacht ook in Hoogezand aanwezig was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook