vrijdag 23 januari 2009

6 jaar cel voor Ramon R voor steekpartij Brunssum

Ramon R. (36) is vandaag door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot zes jaar voor het het neersteken van Titus Pecko (foto) uit Schinveld. Volgens de rechtbank handelde Ramon R. niet alleen uit noodweer toen hij vorig jaar in Brunssum twee mannen neerstak. Hij werd vrijgesproken voor het neersteken van Barry Roelandt.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank gevraagd om R. vrij te spreken van doodslag op Roelandt, omdat hij uit zelfverdediging zou hebben gehandeld. Maar het neersteken van Pecko deed de verdachte in de visie van het OM wél doelbewust. Het OM eiste daarvoor zes jaar celstraf.

De advocaat van Ramon R., Arthur Vonken, gaat in hoger beroep. Volgens de advocaat speelde het gebeuren zich in enkele seconden af en kunnen de twee zaken niet los van elkaar worden gezien.

Aanleiding voor de steekpartij was een ruzie tussen kunstenaar R. en zijn ex-partner Andrea Roelandt. De ruzie verhitte de gemoederen zodanig dat Andrea’s broers Barry (27) en Lambert (32) met Titus Pecko (26) en Geert-Jan P.(24) verhaal ging halen bij de verdachte. De verdachte werd geslagen met breekijzers en bespoten met pepperspray. R. heeft vermoedelijk Barry Roelandt en Titus Pecko met één steek in de hartstreek gedood.

Uit onderzoek van het NFI zou blijken dat hij doelgericht stak en dat hij op dat moment dus geen pepperspray in de ogen kon hebben (hetgeen pseudo wetenschappelijk geneuzel is van het NFI).

Zes jaar is weinig voor doodslag.
Update 5 juli 2010: In hoger beroep wordt Ramon R. geheel vrijgesproken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook