dinsdag 20 september 2011

Dood kind bij CNV kantoor in Den Haag

Bij het kantoor van werknemersorganisatie CNV Publieke Zaak aan de Carnegielaan in Den Haag is het meisje Jille (10) dood gevonden. De politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd, maar heeft Monique R. (38), de moeder van het kind, als verdachte aangehouden. Het meisje zou zijn gewurgd.

Aanvankelijk landde rond half 3 nog een traumahelikopter in de buurt van het kantoor, maar medische hulp mocht niet meer baten.

Het personeel van de CNV is door de politie met busjes afgevoerd uit het gebouw aan de Carnegielaan en opgevangen op het bureau. De massaal aanwezige recherche heeft de omgeving hermetisch afgesloten en doet onderzoek.

De moeder van het dode meisje is een ex-CNV-er en was net bij haar voormalige collega's in het CNV gebouw op bezoek geweest. Daarna gingen ze de tuin in van het CNV 'om te spelen'.
Ze zou in de war zijn door haar scheiding.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Einde aan TBS ontkennende moordveroordeelde

De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag besloten dat er een eind komt aan de tbs-behandeling van Danny van den H. die is veroordeeld voor de moord op drugscrimineel Reginald Koenders in 2000 in Eindhoven. De destijds 16-jarige Van den H. heeft de moord altijd ontkend. De voorbereidingen voor een herzieningsverzoek gaan door, kondigde zijn advocaat Job Knoester vandaag aan.

Ontkennende veroordeelden worden normaal niet behandeld. Hun vooruitzicht is doorgaans een eindeloos verblijf op de zogenoemde longstay-afdeling. Danny van den H. werd op initiatief van de Mesdagkliniek behandeld voor een bedreiging die hij wel heeft toegegeven. Knoester sprak dinsdag van een 'unieke' oplossing.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Hoge Raad vernietigt vrijspraak moord Bergschenhoek

Het gerechtshof in Den Haag moet zich opnieuw buigen over een moord op Ismaël Donmez (36) in Bergschenhoek (ZH) op 1 oktober 2008. Het hof sprak Burhan C. vorig jaar vrij van de moord. De Hoge Raad oordeelde vandaag dat de raadsheren (=rechters bij het Hof) onvoldoende hebben duidelijk gemaakt waarom bepaald belastend bewijs is uitgesloten.

Rotterdammer Ismaël Donmez, werd in een hennepkwekerij doodgestoken en deels verbrand teruggevonden aan de Rotterdamse Xerxesweg. Het lijk was overgoten met een mengsel van benzine en diesel. De politie vond in de kwekerij een luchtbed met een plas bloed erop. DNA-onderzoek wees uit dat dit bloed van het slachtoffer was.
Het hof veroordeelde Burhan C. tot 34 maanden voor het verbranden en verstoppen van het lijk en drugsbezit en -handel. De raadsheren kwamen tot vrijspraak voor moord omdat niet met zekerheid kon worden vastgesteld dat het door de verdachte gegeven alibi over zijn verblijfplaats onjuist was. Het hof nam bij zijn beoordeling kentekengegevens van de verdachte, die met politiecamera's werden vastgelegd, niet mee. Volgens het hof hadden deze beelden vernietigd moeten worden en was het gebruik ervan een inbreuk op de privacy van de verdachte.
Het Openbaar Ministerie ging tegen die uitspraak in cassatie. De Hoge Raad vindt nu dat het hof onvoldoende heeft afgewogen of het niet vernietigen van de beelden zo ernstig is, dat dit moest leiden tot uitsluiting van het bewijsmateriaal.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Neergeschoten man Vlissingen overleden

Realson Labast (26) uit Vlissingen die zondag in zijn woonplaats werd neergeschoten, is in de afgelopen nacht overleden.

De politie heeft zondag een man (22) uit Middelburg en een man (21) uit Vlissingen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. De verdachte uit Vlissingen werd dinsdag weer vrij gelaten. Hij is geen verdachte meer.

Het slachtoffer werd neergeschoten in de buurt van de bioscoop CineCity aan de Kenau Hasselaarstraat. In Vlissingen was het die zondag extra druk op straat wegens het festival Film by the Sea en de Strandcross.

Update 12 april 2012:
Omdat de verdachte al een strafblas heeft, reeds eerder veroordeeld is voor wapenbezit, doelbewust met een wapen van huis is gegaan en zich niet aan de ruzie heeft onttrokken, besluit de rechter hem extra zwaar te straffen met ........ 10 jaar (!)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Erik E. bekent moord op zijn vrouw

kathleen-cremers Erik E. uit Venray heeft vanochtend voor het hof in Arnhem bekend dat hij betrokken is geweest bij de moord op zijn vrouw Kathleen (foto) op 15 maart 2006 in hun huis aan de Wasbloem in Venray. Kathleen werd met 70 messteken gedood.

Erik heeft ruim 5,5 jaar volgehouden dat hij niets met de moord te maken had, maar kon dit 'vreselijke geheim' niet langer meer voor zich houden. Hij is in hechtenis genomen.

Erik, die meterkasten ombouwde voor wietteelt, heeft altijd beweerd dat hij voor een klus op pad was en dat twee onbekende mannen zijn vrouw hadden omgebracht.

Erik E. verklaarde vanmorgen dat op 15 maart 2006 twee mannen aan de deur kwamen om een stroomkast op te halen. E. kreeg hierover ruzie met zijn vrouw Kathleen, die wilde dat hij zou stoppen met zijn illegale praktijken. Volgens de man sloegen toen de stoppen door.

Samen met John van B. uit Eindhoven zou hij daarna Kalthleen om hebben gebracht. De tweede man zou geen rol gehad hebben bij de moord.

De man heeft eerder niets gezegd omdat hij 'bang was om alles te verliezen wat hem dierbaar was' en dat hij bang was voor represailles uit de hennepwereld.

De rechtbank in Roermond veroordeelde hem in november 2007 tot vijftien jaar gevangenisstraf.
In oktober 2008 wordt E. door het Hof in Den Bosch vrijgesproken.
Het OM was het niet eens met die uitspraak en tekende op haar beurt cassatie aan.
Op 16 maart 2010 heeft de hoge raad het vonnis van het hof in Den Bosch vernietigd omdat de vrijspraak niet goed gemotiveerd zou zijn.

Update 16-1-2012
Erik E. moet naar het Pieter Baan Centrum (PBC). Hij moet daar worden geobserveerd om er achter te komen of hij een persoonlijkheidsstoornis heeft en of hij helemaal toerekeningsvatbaar was op het moment van de moord. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem, waar de man nu terechtstaat, vandaag beslist.

Pas afgelopen september, 5 jaar na de moord, gaf Erik E. toe dat hij zijn vrouw had vermoord. Hij zou haar hebben geslagen en gestoken. Haar keel was ook doorgesneden, maar dat zou iemand anders hebben gedaan, aldus E. Hij voerde als dader daarvan ene John op, een kennis uit het wietmilieu. E. zou stroomkasten hebben geleverd aan hennepkwekers. Onderzoek van de politie naar deze John leverde echter niks op.

Een psycholoog en psychiater die E. hebben onderzocht, vonden een heleboel persoonlijkheidsproblemen, maar konden niet hard maken dat hij een echte psychiatrische ziekte heeft. Dat moet nu in het PBC worden bekeken. De rechtszaak tegen E. gaat op 1 oktober weer verder.

Update 1-10-2012
Het OM heeft 20 jaar geëist.

Update 15-10-2012
Het wordt 18 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook