woensdag 12 oktober 2016

Nederlander doodgeschoten op Filipijnen


De Nederlander Robertus Carolus Maria van der Ploeg (59) uit Haarlemmermeer is op maandagavond lokale tijd neergeschoten door twee mannen op een motor in Manticao town, Misamis Oriental, op het eiland Mindanao in de Filipijnen.
Van der Ploeg was daar om een (minderjarige) chatmate op te zoeken, die had echter het facebook account van een vriendin (17)gebruikt en zo was hij bij het huis van die vriendin terechtgekomen, waar hij verbleef. hij verdeed daar zijn tijd met het kijken naar sexvideos en foto's van minderjarigen.

Van der Ploeg bleek toen de voorkeur te geven aan die vriendin, die echter geen zin in hem had. Van der Ploeg eiste toen van 45.000 van Emma Ambaiac, de moeder van het meisje, voor gemaakte onkosten: "Pa bayron daw me ug P45,000 sa iyang na gasto nga wa man gani mi na dawat bisan singko sentabos" ("We moesten 45.000 peso betalen voor de expenses die hij voor ons betaalde terwijl we geen cent van hem ontvingen").

De politie vond op zijn telefoon een video van Van der Ploeg die sex had met twee duidelijk minderjarige meisjes, wat cannabis en een tas vol meisjesslipje.


Vermoedelijk  hebben wat mensen zich gestoord aan het gedrag van Van der Ploeg en besloten wat vigilante justice toe te passe. Op de terugweg van een uitspaje naar Iligan City werd hij door 2 kogels geveld. Op het lichaam werd een stuk karton gevonden met de tekst  “Pedopilya at Adik Ako”("Ik ben een pedofiel en verslaafde").

Naar het schijnt had Van der Ploeg eerder om politiebescherming gevraagd omdat hij bij vergissing gelabeled zou zijn als 'druglord'


Philippines Republican Act 7610 Art VI
(b) Any person who shall keep or have in his company a minor, twelve (12) years or under or who in ten (10) years or more his junior in any public or private place, hotel, motel, beer joint, discotheque, cabaret, pension house, sauna or massage parlor, beach and/or other tourist resort or similar places shall suffer the penalty of prision mayor in its maximum period and a fine of not less than Fifty thousand pesos (P50,000): Provided, That this provision shall not apply to any person who is related within the fourth degree of consanguinity or affinity or any bond recognized by law, local custom and tradition or acts in the performance of a social, moral or legal duty.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook