dinsdag 30 november 2010

Dode baby gevonden in glascontainer in Den Haag

De politie in Den Haag heeft vandaag na een tip dat er een zuigeling in de ondergrondse glascontainer aan De Stede in de wijk Escamp zou liggen, daar het stoffelijk overschot gevonden van een baby.

De baby was waarschijnlijk enkele uren tot dagen oud. Uit onderzoek kwam de identiteit van de tipgeefster naar boven. Het betreft een vrouw (26)  die vervolgens werd aangehouden.

Update 3 december 2010: Volgens het NFI was de baby na een zwangerschap van 34 weken dood geboren. De aangehouden vrouw die verklaard heeft de moeder te zijn is vrijgelaten maar wordt mogelijk nog vervolgd wegens het wegmaken van een lijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 14 jaar voor onthoofding Muiden (hoger beroep)

Tegen Mehmet I (33) is vandaag in hoger beroep in Amsterdam 14 jaar gevangenisstraf geëist wegens doodslag op een vrouw op 14 juni 2008 in Muiden. De vrouw werd op die dag in een auto op een parkeerplaats bij een benzinestation aan de A1 aangetroffen met haar hoofd van de romp gescheiden. De politie deed de vondst na een melding van een voorbijganger dat er gevochten zou worden in/bij de desbetreffende auto. Mehmet had de vrouw - toen zij nog leefde- met een zaag onthoofd omdat zij hem vervuilde drugs zou hebben geleverd.

De rechtbank Amsterdam veroordeelde de man eerder tot 10 jaar gevangenisstraf voor doodslag en sprak de man vrij van vernieling van het stoffelijk overschot. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in tegen deze uitspraak. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de strafmaat.

Het OM is van oordeel dat door de gruwelijke wijze waarop verdachte de vrouw om het leven heeft gebracht een hogere gevangenisstraf op zijn plaats is dan door de rechtbank is opgelegd.

Uitspraak (naar verwachting) op 13 december as

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ouders opnieuw aangehouden voor dood van baby

Een man (27) en een vrouw (21) uit Rotterdam zijn vandaag aangehouden op verdenking eind vorig jaar een baby (destijds 3 maanden) zo zwaar te hebben mishandeld dat het kindje 11 november overleed aan de gevolgen daarvan. De moeder van de baby en haar vriend, beiden uit Rotterdam, worden 2 december voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van doodslag.

Het meisje, geboren in september 2009, werd in december door de man en vrouw naar een ziekenhuis gebracht. Daar ontstond het vermoeden dat het meisje slachtoffer was van kindermishandeling. In januari werden de moeder en haar vriend aangehouden. Tot aan de eerste behandeling van deze zaak door de rechtbank in april hebben ze vastgezeten. Omdat er geen gronden waren hen op dat moment langer vast te houden, werden ze door de rechtbank in afwachting van de behandeling van die zaak op vrije voeten gesteld.

Nader onderzoek van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling wees dit najaar uit dat het kind naar alle waarschijnlijkheid was mishandeld. Behalve hersenletsel was sprake van botbreuken.

Op 11 november van dit jaar overleed het meisje. Nader onderzoek en sectie op het lichaampje wees uit dat dat waarschijnlijk kwam door complicaties die het gevolg zijn van de mishandeling van vorig jaar. De officier heeft daarop besloten de ouders opnieuw aan te laten houden.

In het gezin was één ander kind. Dit kindje is ook onderzocht, waarbij geen aanwijzingen voor mishandeling zijn gevonden. In januari is dit kind al via Bureau Jeugdzorg op een veilige plaats ondergebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte opgepakt in zaak verdwenen marokkanen

De politie heeft gisteravond Angelo H. (22) uit Blerick in Limburg gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de twee sinds 11 mei 2006 vermiste Marokkanen Fouad Bendella (23) (r) en Karim Foukour (19) (li) uit Venray.

De nu gearresteerde man werd vier jaar geleden ook al opgepakt, toen op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij waarin deze moorden plaats zouden hebben gevonden. Op 11 mei 2006 vond de politie in een geruimde wietplantage in een pand aan de Poststraat bloedsporen. De politie vermoedt dat Fouad en Karim daar zijn betrapt bij een inbraakpoging en vervolgens zijn omgebracht.

In verband met de verdwijning werden al eerder arrestaties verricht, maar de verdachten werden allemaal weer vrijgelaten. In november 2006 werd een Duitser (44) opgepakt. In december 2006 volgden arrestaties van een man (32) uit Sevenum en een man (17) uit Venlo voor moord.

Roy en Lou Geraets zijn ok nog steeds verdacht evenals Lau’s vriend Geert G. (32).

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook