dinsdag 25 november 2008

Nederlandse pooier had sex met 9 jarige dochter van vriendin

campo alegrereclamebord Robert de G. (62) de Nederlandse uitbater van Campo Alegre, het grootste bordelencomplex op Curaçao is gearresteerd voor seks met een negenjarig meisje, de dochter van zijn vriendin, die zelf ook verdacht wordt van seks met een minderjarige.  Hij werd aangehouden nadat de recherche videomateriaal om dit te bewijzen in handen kreeg.

Robert de G. zou in een appartement in Santa Maria heimelijk gefilmd zijn terwijl hij seks had met de minderjarige. Het gaat om de dochter van zijn Colombiaanse vriendin. Die vriendin, op haar beurt wordt verdacht van seks met een 13-jarige jongen.

Robert de G. is zakelijk leider van het enorme openluchtbordeel Campo Alegre. Op de website (overigens getooid met een ongetwijfeld illegale foto van Aria Giovanni) wordt Campo Alegre voorgesteld als 'Adult Resort', exclusief voor volwassen dus. Zijn Colombiaanse vrouw woont bijna permanent op het complex en geldt als toezichthouder op de tientallen, voornamelijk Colombiaanse, prostituees.

Robert De G. is in Nederland gearresteerd en werd vorige week overgebracht naar Curaçao. De aanhoudingen maken deel uit van een veel groter onderzoek, dat zich richt op het witwassen van misdaadgeld via Campo Alegre. Justitie heeft al langer ernstige vermoedens dat het megabordeel op Curaçao wordt gebruikt voor het witwassen van drugsgeld.

Afgelopen dagen zijn op het eiland op zeven adressen huiszoekingen verricht. Ook in Nederland en België werden enkele woningen doorzocht. Daarbij werden computers, papieren en mobiele telefoons in beslag genomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte snelkookpanmoord bepleit onschuld

snelkookpanmoord-mehmet Mehmet Y. (52), de hoofdverdachte in de zaak van de zogenoemde Haarlemse snelkookpanmoord, ontkent met klem dat hij in november 1997 op gruwelijke wijze een jongere broer van hem heeft vermoord.

"Die beschuldiging is belachelijk", zo zei hij vandaag (25-11-08) voor de rechtbank in Haarlem.

Y. werd november 2004 opgepakt op verdenking van twee moorden en een schijnhuwelijk. Na ruim vier jaar kon hij dinsdag voor het eerst uitvoerig reageren op de aanklachten.

Het proces tegen Y. duurt al zo lang, omdat de Haarlemmer zijn advocaten verving en er enkele keren een nieuwe rechtbank aantrad.

De verdachte wilde bijna weglopen toen de rechtbankvoorzitter de gruwelijke details van de moord op zijn broer voorlas. "Ik kan er niet meer tegen als ik dit verhaal hoor. Ik krijg er kippenvel van."

Het lijk van het toen 28-jarige slachtoffer werd in stukken gezaagd, zijn huid door een vleesmolen gehaald en het hoofd in een snelkookpan uitgekookt.

Bovendien werd zijn penis afgesneden en door het toilet gespoeld. De lichaamsdelen zijn later teruggevonden langs de snelweg A15 bij Deil.

De beschuldiging tegen Y. is vooral gebaseerd op de verklaring van medeverdachte Tamara N. uit Spaarndam, die vorige week wegens betrokkenheid bij de moord in hoger beroep tot zeven jaar is veroordeeld.

Volgens de verdachte heeft N. de moord echter samen met zijn toenmalige vrouw gepleegd, omdat zijn broer te weten was gekomen dat zijn vrouw als prostituee werkte. "Zij probeert mij die moord in de schoenen te schuiven."

Y. deed zijn uiterste best om alle belastende verklaringen die over hem zijn afgelegd, te weerleggen. "We moeten onze kostbare tijd niet verknoeien met leugens", zei hij. Volgens zijn advocaat Hans den Otter zou Mehmet bovendien een alibi hebben: Hij was op de dag van de moord in Turkije. Volgens Mehmet zijn alle verklaringen, die hoofdzakelijk van Tamara N en zijn schoonfamilie afkomstig zijn, 'van horen zeggen'.

De Haarlemmer wordt er ook van beschuldigd dat hij eind 2002 zijn ex-vrouw heeft vermoord. Haar lichaam is nooit gevonden. De verdachte wordt over die zaak donderdag verhoord.

Het Openbaar Ministerie (OM) komt maandag met zijn strafeis tegen Y. De uitspraak in de langslepende zaak is begin januari volgend jaar. Eerder al werden de rechters vervangen na dat een uitgelekt stuk op mogelijke vooringenomenheid wees. De rechters hadden zich toen zelf al willen verschonen maar dat werd afgewezen.

Medeverdachte Tamara N werd op 10 jan 2007 tot 8 jaar voor haar deel in de moord veroordeeld. In hoger beroep werd dat op 11 oktober 2008 teruggebracht tot 7 jaar. Zij zou doodsbang voor de hoofdverdachte zijn geweest en hem daarom hebben geholpen. Tamara heeft beweerd een 'deal' gemaakt te hebben met justitie dat zij vrijspraak zou krijgen voor haar getuigenis.


Update Ma. 1 december 2008
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag voor de rechtbank in Haarlem een levenslange gevangenisstraf geeïst tegen de hoofdverdachte in de zaak van de zogenoemde Haarlemse snelkookpanmoord, de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem.
Officier van justitie Marry Oudendijk vindt dat er voldoende bewijs is dat Y. in november 1997 een toen 28-jarige broer op gruwelijke wijze heeft vermoord en in 2002 zijn toen 30-jarige ex-vrouw.

Update Do. 4 december 2008
Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem moet niet ontvankelijk worden verklaard in de zaak van de zogenoemde Haarlemse snelkookpanmoord. Dat betoogde advocaat Gerard Hamer van verdachte Mehmet Y. donderdag voor de rechtbank in Haarlem.

Hamer stelde vandaag dat zijn cliënt vrijuit moet gaan, omdat twee politiemensen volgens hem onjuiste verklaringen hebben afgelegd in de zaak tegen medeverdachte Tamara N. en het OM dat heeft toegestaan.

Zie ook: Rechters in snelkookpanmoord blijken partijdig


snelkookpanmoord

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrijgesproken arts niet verdwenen

De arts die begin 2007 in hoger beroep werd vrijgesproken van doodslag op zijn vrouw is niet spoorloos. Gisteren liet justitie weten dat zij al lange tijd naar de man op zoek was om hem de cassatie "aan te kunnen zeggen". De cassatie was ingesteld op 20 april 2007 maar al die tijd had het OM de man niet kunnen vinden.

Dit is verbazend omdat de man na zijn vrijlating gewoon weer thuis woont en werkt en gewoon ingeschreven staat bij de gemeentelijke basisadministratie. Ook had hij sinds zijn vrijlating al post ontvangen van het Openbaar Ministerie.

Ook de politie zei altijd geweten te hebben dat de man gewoon thuis woonde.

Na publikatie in het Eindhovens Dagblad deelde justitie mede de man inmiddels 'gevonden' te hebben en kon de cassatie 1 jaar en 8 maanden na dato uiteindelijk aangezegd worden.

De arts werd in 2006 veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag op zijn vrouw, maar werd in hoger beroep vrijgesproken toen bleek dat het enige bewijs tegen hem - een breuk in het strottenhoofd van zijn vrouw - berustte op een vergissing van het NFI. De man had zelf altijd vol gehouden dat zijn ernstig depressieve vrouw zelfmoord had gepleegd.

Update December 2009 Justitie heeft opnieuw de aanzegging van de cassatie aan hem betekent. Twee jaar en negen maanden na dato.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Doktor na ay natagpuan inosente ay hindi nawala

Ang mga doktor sa maagang bahagi ng 2007 sa isang apila ay absuweltado ng pagpatay sa kanyang asawa ay hindi isang bakasin. Kahapon ay katarungan na ito ay matagal na ang mga tao ay naghahanap para sa kanya ng pag-aapila "para ma-say." Ang mga apila ay nagdala sa April 20, 2007 ngunit ang lahat ng oras na iyon ay para sa mga tao ay hindi mahanap.

Ito ay kamangha-mangha dahil ang tao lamang matapos ang kanyang release likod bahay buhay at trabaho at nakarehistro lamang sa mga munisipal na basic. Kahit na dahil sa kanyang release siya ay naging heading mula sa Prosecutor’s Office.

Ang pulis ay sinabi na palagi na kilala na ang mga tao nakatira sa bahay.

Pagkatapos ng publikasyon sa Eindhovens Dagblad, sinabi ng tagausig's Office na ang mga tao ngayon "natagpuan" na pinahihintulutan ng pag-aapila at 1 taon at 8 buwan matapos ang kanyang release sa wakas naihatid.

Ang mga doktor ay sa 2006 sentenced sa 12 taong pagkabilanggo para sa pagpatay sa kanyang asawa ngunit ay absuweltado sa apila kapag ito ay lumitaw na ang lamang ng ebidensiya laban sa kanya - isang break sa babagtingan ng kanyang asawa - ay batay sa isang error sa pamamagitan ng Dutch Forensic Institute. Ang mga tao ay laging hawak na ang kanyang puno ng malubhang depressive asawa ay nagkaroon ng pangako magpakamatay.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

8 jaar cel voor doodslag Fer Loontjens

De rechtbank in Maastricht heeft maandag de Molukkers Stephano P. (32) en Gennaro S. (33) veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor de doodslag op Fer Loontjens (47). Loontjens overleed na een caféruzie, op carnavalszondag in Geleen. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel geëist.

P. en S. worden gezien als de hoofddaders en leiders van de bende die al lange tijd het uitgaansleven in Geleen onveilig maakte.

Gennaro S. is een voormalig lid van de bende van Leerdam, een gevreesde criminele organisatie die in de jaren negentig achter tal van geweldsdelicten als afpersingen en roofovervallen zat, alsook een reeks aan misdrijven, waarbij destijds twee doden vielen.

Twee andere mannen Barry H. en Rick D., werden door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor het medeplegen van doodslag. Drie verdachten werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het OM had tegen hen celstraffen tot acht jaar geëist. De advocaten van S. en van de andere twee veroordeelde mannen kondigden aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

P. vertelde de rechtbank dat hij Loontjens met een barkruk wilde slaan, maar dat hij het slachtoffer niet heeft geraakt. Volgens het OM deelde S. tijdens de vechtpartij de eerste klap uit. S. ontkent dat.

Dat Loontjens uit balorigheid twee keer op de gokkast naast hem sloeg, zou de aanleiding voor de ruzie zijn geweest. Op die gokkast was een van de bendeleden aan het spelen en hij zou niet van het slaan gediend zijn geweest.

Loontjens werd daarop door S. hardhandig de kroeg uitgezet. Het slachtoffer keerde echter terug en viel S. aan. In hooguit twintig seconden daarna werd Loontjens door meerdere mannen geslagen en geschopt, ook toen hij al bewusteloos op de grond lag. De daders sloegen na de vechtpartij op de vlucht en werden op basis van getuigenverklaringen gevonden en opgepakt.

De veroordeelde mannen hebben bijna allemaal een strafblad voor diefstal en bedreiging. P. werd eerder veroordeeld voor doodslag op op kastelein Tonny Kentjens in 1997 in Geleen. S. kreeg een straf van elf jaar voor roofovervallen, afpersing en bedreiging.

Gennaro die nog vast zit is tevens verdachte, dan wel getuige in de zaak van de mislukte aanslag op Marlon Dalfour (34) in de Andries Vierlingstraat in Amsterdam, op 10 augustus.

Hij is in het bezit van een tatouage die bij een aantal andere criminele molukkers ook wordt gezien en zou horen bij de zgn Tattoo-killers

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ik heb Natalee verkocht aan een Venezolaan | Weloverwogen strategie Joran van der Sloot?

natalee-foxHet verhaal dat Joran van der Sloot recent aan Foxnieuws verteld is mogelijk een weloverwogen strategie.

In een interview met de Amerikaanse tv-zender verteld hij nu dat Natalee Holloway heeft verkocht aan een man op het strand van Aruba.

Hij zou in februari 2005 in een casino op Aruba zijn benaderd door een man die op zoek was naar 'een blond meisje'. Deze man, die zich volgens Joran 'Elgar' noemde, zou tussen de dertig en veertig jaar oud zijn en Nederlands, Papiamento en Engels spreken. Hij zou de dronken Holloway per boot richting Venezuela hebben weggevoerd. Van der Sloot suggereerde daarmee dat Holloway nog in leven zou kunnen zijn.

Hij verteld dat hij Natalee ontmoette in een discotheek. Volgens Joran zocht Natalee contact met hem. "Ze wilde met me dansen." "Daarna heb ik haar meegenomen om een stukje te gaan rijden. We gingen naar het strand, waar we uit de auto stapten en wat gingen zoenen. Toen kwam de man, die gaf me een zak geld en nam Natalee mee de zee op in een bootje. Ze raakte niet in paniek, maar vroeg wel waarom ik niet meeging. Ze was dronken."

Hij zou van 'Elgar' 10.000 dollar hebben gekregen, waarvan hij 2.000 dollar verdeelde onder twee vrienden die hem hielpen. Van der Sloot zou Fox zelf hebben benaderd omdat hij meer aandacht voor deze lezing wenste. Twee politieagenten die volgens Van der Sloot "het verhaal kenden", zouden door Jorans vader zijn omgekocht. De vader, Paul van der Sloot, was destijds op Aruba werkzaam als rechter in opleiding.

Om zijn verhaal te schragen heeft Van der Sloot Fox News digitale opnamen overgedragen van telefoongesprekken die hij met zijn vader zou hebben gevoerd. Die zou zijn zoon vermanend hebben toegesproken omdat mensenhandel "een serieuze misdaad" zou zijn. Het interview zou ca 7 maanden oud zijn.
Vandaag (25 nov 2008) besteedt Fox News opnieuw uitgebreid aandacht aan de verdwijning van Natalee Holloway.

Het interview met anchor Greta Van Susteren is volgens Fox opgenomen in Azië. Van der Sloot verbleef tot voor kort in Thailand, maar zijn huidige verblijfplaats is na recente undercover-onthullingen van misdaadverslaggever Peter R.de Vries over betrokkenheid bij vrouwenhandel onbekend.

Per telefoon heeft hij de zender na het vraaggesprek laten weten dat het verhaal is verzonnen.

Dat laatste zal niemand betwijfelen zoals ook al blijkt uit de reacties op diverse internet blogs. Het houdt echter wel in dat als Joran betaald werd voor het intervieuw, hij zich door de leugen schuldig heeft gemaakt aan oplichting.

De vraag is echter wat heeft hem bezield dit verhaal te vertellen. Ik acht het waarschijnlijk dat Joran weloverwogen een reputatie als pathologische leugenaar tracht te vestigen door veel verschillende verhalen over Natalee te vertellen. Als ze allemaal verschillend en fantastisch zijn, hoe kun je dan nog één verhaal geloven, ook al zouden daar mogelijke bezwarende dingen in zijn verteld. Daarbij krijgt hij misschien wat geld voor het interview. Het feit dat hij Fox zelf benaderde is hier wellicht indicatief voor. Hij zal toch ergens van moeten leven. De 'stem van zijn vader' lijkt erg op die van Joran en komt weinig natuurlijk over.

Toch had Joran misschien beter een andere versie kunnen vertellen. Mocht de Thaise overheid namelijk in hem geinteresseerd zijn wegens zijn eerdere poging tot 'vrouwenhandel' (meer een poging tot oplichting denk ik) en hij zou daarvoor terecht moeten staan, dan zal het argument: "hij heeft het eerder gedaan" waarschijnlijk wel meewegen. De Thaise rechters die minder dan wij zijn blootgesteld aan het fenomeen Joran, zal dan wellicht minder onder de indruk zijn van het argument: 'ja maar ik lieg altijd'.

Als Joran verschillende versies wil vertellen had hij beter gezegd dat Natalee op het strand een Venezolaan ontmoette en ze vrijwillig in zijn bootje was meegegaan.

Ach, misschien komt dat nog in een volgende versie. Aruba zal heel blij met hem zijn na deze laatste onthulling. Zijn ouders waarschijnlijk ook.

Een paar dagen geleden klaagde van Susteren nog dat de Arubaanse Officier van Justitie niet naar Aruba wilde komen waar zij hem 'nieuw bewijs' wil de presenteren. Het bleek hier echter te gaan om de getuigenis van 'Celeste' die al te zien is geweest in Peter de Vries' ''Joran II"


Transcriptie van de tapes

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook