maandag 13 april 2015

Zoon (14) steekt vader neer in Tilburg

Vanavond rond kwart voor acht is een man door zijn zoon (14)neergestoken in een huis aan het Koggeplein in Tilburg. Zijn zoon is aangehouden. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd in de ambulance.

Er is een mes gevonden en door agenten meegenomen. Volgens buurtbewoners gaat het om een verstandelijk beperkte jongen. Er was een traumahelikopter opgeroepen, maar vanwege de ernst van de verwondingen kon daar niet op gewacht worden . 

De zoon van het slachtoffer is aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Sas van Gent

In Sas van Gent is vanavond rond half zeven onder verdachte omstandigheden  een dode vrouw gevonden in haar woning aan de Ravelijn. De politie werd rond half zeven gealarmeerd door een bekende van de vrouw, die ongerust was over de situatie in de woning aan de Ravelijn. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de toedracht om vast te stellen of sprake is van een misdrijf.
De vrouw is een natuurlijke dood gestorven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Langer TBS voor moordenaar van Dirk Post

Het Openbaar Ministerie heeft gevraagd om verlenging van de jeugd-tbs voor J. van der H. (20) uit Urk die in 2009  Dirk Post (toen 14) doodstak.

    Justitie wil dat de zogeheten PIJ-maatregel met nog eens zes maanden wordt verlengd, na twee eerdere verlengingen.

    De veroordeelde J. van der H. is inmiddels 20 jaar. Hij stak zes jaar geleden zijn 14-jarige plaatsgenootje Dirk Post dood in het Urker Bos

    • 3 Pubers opgepakt voor dood Dirk Post (14)
      21 Nov 2009
      De politie van Flevoland heeft vrijdagmiddag Jelle Pieter R.(13) en vrijdagavond Jaap van der H.(15) jaar uit Urk gearresteerd in verband met de dood van Dirk Post (14) (foto) uit Urk. Volgens de politie staat vast dat de twee ...
    • Hoofdverdachte moord Dirk Post ontkent
      23 Nov 2009
      "We kunnen het ons ook nauwelijks voorstellen dat een paar snotneusjes in staat zou zijn om Dirk Post te doden", zegt de familie. "Misschien was hij gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip. Wij denken dat die ...
    • Jongens waarschuwden Dirk Post niet - Pasteurella Blogspot
      30 Sep 2010
      De 2 medeverdachten van de moord op Dirk Post (14) wisten van te voren af van de plannen van J van der H (toen 15), de hoofdverdachte in de zaak. Toch waarschuwden ze Dirk -die 17 nov 2009 in het Urkerbos werd ...
    • Jongste verdachten ook vervolgd om dood Dirk Post
      23 Feb 2010
      Jelle Pieter R. (14) en Jacob van U. (12), de twee jongste verdachten in de zaak Dirk Post (14), worden vervolgd voor medeplichtigheid liet het OM vandaag weten. Het OM liet al eerder weten hen te zullen vervolgen, maar ..
    • Jongste verdachten zaak Dirk Post ook vervolgd
      18 Feb 2010
      De twee jongste verdachten van 12 en 13 in de moordzaak Dirk Post worden ook vervolgd. Zij werden na de moord gearresteerd maar gezien hun jonge leeftijd weer vrijgelaten. Waar ze precies van beschuldigd worden is ...
    • Uitspraak: Eén jaar cel voor moord op Dirk Post
      19 Okt 2010
      Jaap van der H. (16) uit Urk is door de rechtbank in Lelystad vandaag veroordeeld tot twaalf maanden jeugddetentie, met aftrek van het voorarrest, voor de moord op Dirk Post (14) uit Urk. Daarnaast werd Van der H.
    • Hoofdverdachte moord op Dirk Post voor raadkamer
      09 Dec 2009
      Hoofdverdachte moord op Dirk Post voor raadkamer. De raadkamer van de rechtbank in Lelystad buigt zich vandaag over de rol van Jaap van der H. (15), de hoofdverdachte in de Urker moordzaak. Er wordt dan gekeken of ...
    • Politie Urk zoekt getuige zaak Dirk Post die skateboard vond
      23 Nov 2009
      De politie op Urk heeft zaterdag zoekt een mogelijk belangrijke getuige weggestuurd in de moordzaak op Dirk Post (14). Hij kreeg via de intercom van het politiebureau te horen dat er niemand aanwezig was, waarna hij ...
    • Eis: vrijspraak medeverdachten in zaak Dirk Post | jaar + tbs ... 06 Okt 2010
      Tegen de twee medeverdachten (13 en 14) in de moordzaak Dirk Post (14) heeft het Openbaar Ministerie vandaag vrijspraak geëist. Justitie zegt dat de twee jongens uit Urk niet strafrechtelijk kan worden verweten dat zij de ...
    • Hoofdverdachte moord Dirk Post ontkent
      24 Feb 2010
      Jaap van der H. (15), de hoofdverdachte van de moord op Dirk Post 914) uit Urk ontkent iets met het misdrijf te maken te hebben. „Mijn cliënt ontkent inderdaad alle betrokkenheid bij de dood op Dirk Post”, liet advocaat Ilse ...
    • Dirk eerder via Hyves bedreigd - Pasteurella Blogspot
      27 Nov 2009
      Dirk Post (14), de in Urk vermoordde jongen, bleek via netwerksite Hyves al eerder bedreigd te zijn omdat hij met Nellie M. omging. Dirk Post heeft dat zijn twee schoolkameraden toevertrouwd tijdens hun lange ritten naar het ...
    • Jongste Urk verdachten formeel vrij - Pasteurella Blogspot
      26 Nov 2009
      De twee jongste verdachten in de zaak rondom de dood van Dirk Post in Urk, Jelle Pieter R. (13) en Rob H. Jacob van U. (12), zijn nu ook formeel uit voorarrest ontslagen, zij waren al enkele dagen thuis, maar zaten formeel ...
    • Jongste Urk verdachten waren er niet bij
      24 Nov 2009
      Jelle Pieter R.(13) en Rob H. Jacob van U.(12), de twee jongens die waren opgepakt omdat ze volgens het Openbaar Ministerie (OM) met de dood van Dirk Post te maken hebben, waren er niet bij toen Dirk vorige week stierf.
    • 2 Urk verdachten weer naar huis - Pasteurella Blogspot
      24 Nov 2009
      Rob H. Jacob van U. (12) en Jelle Pieter R. (13), die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Dirk Post, zijn vandaag naar huis gestuurd. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Lelystad. Gisteren nog vond de officier ...
    • Moord- en doodslaglijst 2009 - Pasteurella Blogspot
      31 Dec 2009
      Uiteindelijk wordt het 14 jaar voor moord 18 november 2009. Dirk Post (15) uit Urk wordt dood aangetroffen in het Urker bos. Hoofdverdachte is dorpsgenoot Jaap van der H.(15), de twee zouden ruzie hebben om een meisje.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    Dode en gewonde bij mogelijke aanslag op woonboot in Wormer

    Bij een explosie en brand op een woonboot aan de Veerdijk in Wormer is afgelopen nacht een Frenk Rumahroeson (53) om het leven gekomen. Zijn vriendin (51) raakte daarbij zwaar gewond. Zij mist volgens omstanders een deel van haar onderkaak.

    kregen rond 04.00 uur een melding over een brand aan boord van de boot. Er was ook een explosie te horen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar mogelijke explosieven. De politie houdt rekening met een aanslag.

    Vanmorgen is een tegenovergelegen appartementencomplex ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de plaatselijke brandweerkazerne

    Update 14-april 2015:
    Bekenden van Frenk Rumahroeson kunnen zich niet voorstellen dat de 'lieve man' vijanden had.

      "Frenk was een zeer gewaardeerde medewerker en op weg om een hele goede vakman te worden", aldus een collega van Frenk.

      Ook buurtbewoners zagen de woonbootaanslag absoluut niet aankomen. De buurvrouw van de overleden Frenk en zijnvriendin is erg geschrokken. "Het waren zulke lieve mensen", begint ze. De woonboot zag er volgens haar altijd verzorgd uit. "En ze waren altijd binnen en buiten bezig om hun woning in goede conditie te houden."

      Begin 2014 werd Frank franchisenemer bij Respo Repair Service B.V.. Hij werd daarover geïnterviewd en noemde de stap 'ontzettend leuk, maar ook een enorme uitdaging'. Ondernemen was toen nog helemaal nieuw voor hem, aangezien hij altijd in loondienst had gewerkt.

      Zijn vriendin hielp hem met de boekhouding. Zij overleefde de klap, maar moest hevig bloedend naar het ziekenhuis worden overgebracht. .

      De woonboot wordt dinsdag weggesleept voor nader forensisch onderzoek. De politie loopt alle scenario's na maar houdt ernstig rekening met opzet.

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

      Man dood bij explosie op woonboot in Wormer

      Bij een explosie en brand op een woonboot aan de Veerdijk in Wormer is afgelopen nacht Frenk Roemahroeson (53) om het leven gekomen. Zijn vriendin Monique van den Burg (51) liep zware verwondingen

      Een vrouw raakte zwaargewond, zo meldt een woordvoerster van de politie. De identiteit van de slachtoffers is niet bekend.

      Hulpdiensten kregen rond 04.00 uur een melding over een brand aan boord van de boot. Er was ook een explosie te horen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) vondt sporen van een bom.

      Update Mei 2015.
      De getuigenis van de vriendin, die verschillende keren een wat verwarde man in de buurt van de boot had gezien  bracht de politie op het spoor van Milo G.(26).

      Milo G., had het eigenlijk voorzien op een man die zijn jongere zusje zou hebben misbruikt. Dat gebeurde toen de vrouw nog minderjarig was. Het beoogde slachtoffer woont op een boot in de buurt van het vaartuig dat getroffen werd.

      Het OM laat weten dat er nooit bewijs is gevonden voor het misbruik waar G. over spreekt. De officier van justitie zei dat de zaak indertijd “al op het politiebureau geseponeerd” werd.

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

      Man doodgeschoten in Eindhoven

      In Eindhoven is afgelopen nacht Tommie van der Burg(31) uit Best doodgeschoten. De man werd rond 01.00 uur in een Audi RS4 bij het Vander Valk hotel aan de Aalsterweg onder vuur genomen en reed vervolgens tegen een boom. Van der Burg was een bekende is van de politie.

      De auto lag op zijn kant en daarom heen lagen meerdere kogelhulzen. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd om de man te redden, maar reanimatie mocht niet meer baten. Het is onduidelijk waarom de man is doodgeschoten en of er verdachten zijn aangehouden.

      Van der Burg werd vier maanden geleden veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch in oktober 2013. Of hij ook daadwerkelijk geschoten had, kon niet worden bewezen. Van der Burg was in hoger beroep gegaan tegen zijn straf en wachtte die zitting in vrijheid af.

      Een paar weken na de schietpartij in Heesch werd hij gezocht op het parkeerterrein bij Van der Valk in Vught. Tientallen bewapende agenten in kogelvrije vesten zochten urenlang naar de man maar hij wist te ontkomen. Op 9 juli 2014 werd hij alsnog gearresteerd.

      Van der Burg was voorts verdachte in een zaak omtrenr handel in grondstoffen voor XTC

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook