zaterdag 20 september 2014

Man doodgestoken in Alkmaar

Vanavond is in de Houtdraaierstraat in Alkmaar een man (62) doodgestoken. De politie kreeg de melding rond 19.50 uur. Even later meldde zich een man (48) uit Schagen die zei bij de steekpartij betrokken te zijn geweest.

Naar het zich laat aanschijnen had de man uit Schagen het gemunt op de vrouw van het slachtoffer. Hij had kort voor de steekpartij in de straat gevraagd naar het adres van de vrouw. Nadat hij dat had gevonden, kwam het tot de steekpartij.
De man zou al vaker in de omgeving gesignaleerd zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Seriemoordenaar in Den Haag?

Vrouwen die 'zomaar' in ondiepe sloten belandden en 'verdronken'. De Telegraaf nam de afgelopen weken een reeks bizarre sterfgevallen rond de Haagse psycho-medische instelling Parnassia onder de loep. De uitkomsten zijn verbijsterend: alles wijst op een serie moorden. Ook elders in en rond de hofstad blijken vrouwen op soortgelijke wijze omgekomen. Politie en justitie wuiven deze zaken echter weg als ongelukjes… (bron: Telegraaf).

De instelling zegt niet blij te zijn met het feit dat de Telegraaf 'oude zaken' oprakelt. De Telegraaf stelt dat eigen onderzoek een verdachte in beeld brengt die verantwoordelijk zou zijn voor de serie bizarre sterfgevallen rond de instelling. De afgelopen jaren werden meerdere overleden mensen aangetroffen in sloten op het terrein.
In een reactie stelt de politie dat in alle door de krant genoemde zaken uitvoerig onderzoek is gedaan. “Veelal door een team met veel mensen en onder leiding van een officier van justitie.” De politie spreekt de suggestie van de krant tegen dat “moorden als ongelukken worden weggewuifd”. “Voor zover zaken worden gelinkt is het onderzoek gesloten of doen we nog grondig onderzoek.”

Desondanks maakte de recherche op 5 februari 2009 in de korpskrant bekend dat ze het onderzoek in de zaak Maja en Mark de Vries staakt omdat ze geen verdere aanknopingspunten vindt. "Grote struikelblok is dat we geen inzage krijgen in sommige stukken uit het medisch dossier van een patiënt van Parnassia", aldus de onderzoeksleider toen.
In hoger beroep werd opgelegd dat Parnassia de dossiers niet openbaar hoeft te maken, ondanks dat er vier slachtoffers zijn gevallen. "En wie weet wat er nog komen gaat", verzuchtte de onderzoeksleider destijds in de korpskrant.De vijfde Parnassia dode | een ongeluk?

05 Apr 2010
In het water bij de Mangostraat bij psychiatrische instelling Parnassia in Den Haag is vandaag een dode vrouw (78) gevonden. Het gaat om een oudere vrouw die in de instelling woonde. De vrouw was niet als vermist ...
05 Dec 2010
Hoewel Peter de Vries nog uitgaat van 4 doden, zijn er inmiddels al 5 doden te betreuren die allemaal in of bij het water bij de psychiatrische inrichting Parnassia in Den Haag-Loosduinen gevonden zijn gevonden zijn en een ...
26 Jun 2014
Een man (29) uit Capelle aan den IJssel is gisteren opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van een man (47) uit Den Haag in een huis op het terrein van zorginstelling Parnassia. Het slachtoffer werd vrijdagavond 20 juni ...
31 Dec 2007
Maja de Vries (60) en zoon Mark de Vries (32) worden dood gevonden in de vijver van de psychiatrische inrichting Parnassia in Loosduinen. Politie verdenkt een patient van de inrichting, maar krijgt geen toestemming ...Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook