donderdag 19 december 2013

Ruzie aanleiding dood van Niki Lawalata

Nikki Lawalata (27) zou zijn omgebracht na een hoog oplopende ruzie. Ex-vriend Hani K. (32) zou verantwoordelijk zijn geweest voor haar dood, waarna zijn ex-vriendin hielp met het uitwissen van sporen.

Niki Lawalate verdween 31 augustus 2013. Haar auto werd 2 september aangetroffen. Het lichaam van Niki Lawalata werd een paar dagen later gevonden in de bossen tussen Almere en Lelystad. Enkele dagen later werd Hani K. als hoofdverdachte opgepakt, waarna hij op 20 november weer werd vrijgelaten.

Begin deze week besloot het hof dat ook de ex-vriendin van K. niet langer in voorlopige hechtenis wordt gehouden. Dat leidde tot grote verontwaardiging bij het Openbaar Ministerie en advocaat Richard Korver, die de nabestaanden bijstaat. Hij noemde het "onbestaanbaar" dat het hof de vrouw vrijlaat omdat zij alleen nog wordt verdacht van het wegmaken van het lichaam: „Ten aanzien van de lijkverberging heeft het hof geoordeeld dat voor dat feit geen voorlopige hechtenis is toegelaten. Dat is apert onjuist", stelt Korver. De wet hieromtrent zou recentelijk verznderd zijn.

Raadsman Geert-Iem Roos, die de vrouwelijke verdachte verdedigt, stelt dat zijn cliënt bij de recherche een bekennende verklaring heeft afgelegd waarin zij erkent te hebben geholpen met het uitwissen van sporen en het verbergen van het stoffelijk overschot.

Haar dna werd aangetroffen op het lichaam van Lawalata: "Ze heeft volledige openheid gegeven over haar aandeel. Met de dood van het slachtoffer zelf heeft zij echter niets van doen. Het hof is daarin meegegaan omdat daarvoor ook geen bewijs is."

De bekentenis van de expartner van Hani K., hoofdverdachte voor de moord dan wel doodslag op Lawalata, zou tot een heldere feitenreconstructie bij het OM hebben geleid. Daarbij zou de zeer jaloerse K., die sinds circa twee maanden een relatie met Nikki had, een hoogopgelopen ruzie met Niki hebben gehad waarna hij haar heeft gedood.

Zijn eerdere partner zou daarna hebben geholpen bij het uitwissen van de sporen. Vanwege de vele sporen en concrete verdenkingen lijkt het een kwestie van tijd alvorens K. opnieuw door de politie wordt opgepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook