donderdag 3 juni 2010

Joran van der Sloot in Chili gepakt | Snelle uitwijzing | Inval bij Terror Jaap

Joran staande gehouden door Chileense politie (video Spaanstalig)
De Chileense politie heeft Joran van der Sloot opgepakt, in een taxi op snelweg 68 tussen de stad Viña del Mar en de hoofdstad Santiago ter hoogte van het plaatsje Curacavi, ca. 35 km van de hoofdstad.
Joran kan officieel nog niet gearresteerd worden zolang er geen officieel arrestatieverzoek van Peru is. Zijn paspoort kan worden ingenomen en hij kan onder huisarrest geplaatst worden.
De gevangenissen in Lima zijn de be-ruchtste op aarde.
De omstandigheden zijn mensonterend en er wordt gemoord en verkracht.
Joran loopt de kans om 25 jaar te krijgen
Nederland heeft géén WOTS verdrag met Peru, dus Joran kan niet hier zijn straf uitzitten, zolang er geen verdrag is. Nederland en Peru onderhandelen al ruim een jaar over dat verdrag.
Hij zal waarschijnlijk door de Chileense politie naar de grens worden begeleid en overgedragen worden aan de Peruaanse politie.
Hij zal in Peru berecht worden voor de moord op Stephany Tationa Flores Ramirez

Nadat hij het Hotel heeft verlaten, is hij in Stephany's auto naar de wijk Surco gereden. Daar heeft hij de bus naar Nazca genomen. In Nazca nam hij een taxi naar de Chileense grens en van daar een taxi richting Santiago de Chile

Update 3 juni 2010: Joran wordt door de Amerikaanse autoriteiten nu ook in staat van beschuldiging gesteld (PDF) wegens afpersing. Hij zou aangeboden hebben voor 250.000 USD te onthullen waar het lichaam van Natalee te vinden zou zijn. Hij zou al 15.000 op zijn rekening hebben ontvangen.

Update 4 juni 2010:  Joran wordt vandaag Chili uitgezet. Dat gebeurt op de grens met Peru, waar hij opgewacht zal worden door de Peruaanse autoriteiten.

Er raakt ook iets meer bekend over de mogelijke aanleiding tot de moord/doodslag. Joran zou de laatste tijd veel hebben verloren tijdens het gokken. Hij had een pokervriend gevraagd om geld te storten, want hij kon z'n hotel niet meer betalen. Hij vroeg meerdere malen om geld, toen de vriend weigerde om iets te sturen werd Joran steeds driftiger. Stephany had op de avond van de moord 5000 dollar gewonnen aan de speeltafel. Dit geld is niet teruggevonden, aldus de vader.

"Terror Jaap"
terror-jaap
Update Terror Jaap: De politie heeft vannacht een inval gedaan in het huis van Jaap Amesz (Terror Jaap) op bungalowpark De Hoefslag in Hulshorst  (Gld). Hierbij zijn telefoons en computerapparatuur in beslag genomen. Er is ook huiszoeking verricht in een woning in Valkenburg. Het zou gaan om een onderzoek naar de recente contacten die Jaap heeft gehad Joran van der Sloot en het zou op verzoek van de Amerikaanse justitie hebben plaatsgevonden in verband met de poging tot afpersing van Beth Holloway.
De Amerikaanse autoriteiten hebben inmiddels ook een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Joran wegens Afpersing en Fraude (Extorsion and Wire-fraud).

update Zondag 6 juni 2010: Joran heeft aangegeven een Peruaanse advocaat te willen. Hij heeft gezegd dat hij in Chili niet door de politie is opgepakt, maar dat hij zich vrijwillig heeft aangegeven omdat hij begreep dat hij werd gezocht. Voorts heeft hij vooralsnog geweigerd vragen over de dood van Stephany Flores te beantwoorden omdat hij moe is van de reis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Door politie aangereden Alkmaarder overleden

De Alkmaarder (20) die in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 mei ernstig gewond raakte door een aanrijding met een politieauto, is vanmorgen aan zijn verwondingen overleden.

De man werd verdacht van het vernielen van bushokjes. Een agent in een dienstauto zag hem op zijn bromfiets rijden en wilde hem aanhouden. Daarbij ontstond een aanrijding.

De familie van het slachtoffer ontkent tegenover RTV Noord-Holland ten stelligste dat het hij betrokken was bij de vernielingen. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De familie beweert dat de politiewagen de man vier of vijf meter heeft meegesleurd.

Nou, net zoals de vrouw die per ongeluk een tasjesdief dood reed: tot op het bot vervolgen!

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Vrijspraak in verdwijningszaak Aniseh Nayebkhel

Afghaan Abdul Satar (57) is vandaag door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van de moord op zijn vrouw, Aniseh Nayebkhel. Zij verdween eind 1991, nadat zij met haar man een bruiloft in Duitsland had bijgewoond. Het paar woonde destijds met hun kinderen in Amsterdam.

  Evenals de officier van justitie kwam de rechtbank tot de conclusie dat er aanwijzingen zijn dat Abdul Satar de hand heeft gehad in de verdwijning van zijn vrouw, maar dat voldoende bewijs voor een veroordeling ontbreekt. De officier had de rechtbank twee weken geleden gevraagd Satar daarom vrij te spreken.

  Enkele weken na de bruiloft keerde Satar alleen naar Amsterdam terug. In de jaren daarna gaf hij verschillende verklaringen voor het plotselinge verdwijnen van Aniseh. Volgens enkele getuigen heeft Satar ook gezegd dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht.

  In het gezin zou Satar zich agressief en gewelddadig hebben opgesteld. Zijn kinderen durfden naar eigen zeggen dan ook niet fanatiek op zoek te gaan naar de waarheid achter het mysterie van hun verdwenen moeder. In 1998 deden zij een poging aangifte te doen bij de politie in Amsterdam, maar deze zou hebben gezegd dat zij niets met de zaak konden.

  In 2006 stapten een van Satar's dochters opnieuw naar de politie. Toen pakte de politie de zaak wel op. In samenspraak met het Openbaar Ministerie in de hoofdstad werd een grootscheeps onderzoek op touw gezet. Ook in Duitsland werden forensische naspeuringen gedaan. Zo werd het DNA onderzocht van 24 dode vrouwen die qua signalement overeenkwamen met Aniseh Nayebkhel. De DNA-vergelijkingen leverden echter geen match op.

  In 2008 werd Abdul Satar op verdenking van de moord op zijn vrouw gearresteerd. Hij zat acht maanden in voorarrest. De rechtbank liet hem destijds gaan omdat de verdenking onvoldoende hard was. Satar nam vervolgens de wijk naar zijn vaderland en verblijft momenteel nog steeds in hoofdstad Kabul.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Politieman buiten functie gesteld wegens corruptie

  De korpsleiding van de politie Twente heeft donderdag een 55-jarige brigadier buiten functie gesteld die was aangehouden als verdacht van ambtelijke corruptie.

  Het onderzoek is in handen van de rijksrecherche.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook