dinsdag 14 juli 2009

Boze ex deelt klappen uit in Volendam

Jan Smit (23) (foto) heeft vanavond rond 7 uur in Volendam klappen gekregen van Wim Visscher (37). Smit en zijn vriendin Liza Plat (28) (foto) –de ex vrouw van Visscher- waren voor het huis van Agathat Plat, de moeder van Liza in de Cornelis Baldingstraat de auto aan het inladen om op vakantie te gaan.

Op dat moment kwam Visscher aan die precies wilde weten waar zij hun dochter Femke (1) mee naar toe wilde nemen. Toen de moeder dat niet wilde ontspon zich een woordenwisseling tussen Visscher en zijn ex-vrouw. Jan Smit zou zich vervolgens in de discussie gemengd hebben met de woorden: “dat gaat je niks aan”. Visscher gaf Smit vervolgens enige klappen. Ook Lisa en haar moeder liepen wat schade op. De vader van Liza kwam vervolgens tussen beiden

Visscher werd door de politie gearresteerd. Er is aangifte tegen hem gedaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Onderzoek zwembad Benno Larue

De politie heeft vandaag het zwembad op het terrein van de psychiatrische instelling Voorburg in Vught onderzocht. De actie heeft te maken met het onderzoek dat loopt tegen zwemleraar Benno L. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Waar de technische recherche naar op zoek was, wil de politie niet kwijt. Het zwembad werd door (de zwemschool van) Benno Larue gebruikt maar zijn zwemschool is geen eigenaar van het bad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Een paar kilo bewijs, een bewezenverklaring en klaar is Kees

Zo’n tien jaar geleden had het Hof Leeuwarden een forse “productieachterstand”. Twee raadsheren in vaste dienst waren overspannen en de kwantitatieve bezetting van de strafsector was destijds dusdanig dat daardoor een groot aantal strafzaken op de plank lag. Vanzelfsprekend ging het daarbij vooral om lopende verdachten. De oplossing kwam uit Den Haag. Drie raadsheren van het Hof’ Den Haag werden ”overgevlogen” en stonden voor de taak de achterstand in te halen. Dat was, zo vernam ik van een toenmalige collega die nu werkzaam is bij de Hoge Raad, voor de Haagse rechters geen enkel probleem. In “no time”  was de achterstand weggewerkt. Dit tot genoegen van het Hof Leeuwarden en van het Haagse trio, dat een aangename tijd in de Friese hoofdstad doorbracht. Want de Hagenezen namen het er van en hadden kennelijk geen enkele last van stress. Onder het genot van een sigaar werden de zaken in een enorm tempo afgewerkt, terwijl de heren in een kamer zaten te delibereren.

Lees meer bij Wicher Wedzinga

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook