maandag 17 mei 2010

Eis 8 jaar voor Afghaan die buschauffeur neerstak

Tegen de Afghaan Sawer T. (50) uit Loenen is vandaag in Utrecht acht jaar gevangenisstraf geëist wegens poging tot moord op een buschauffeur in Breukelen.

T. vertelde op de zitting dat hij 11 september 2009 op weg was naar een consulente van sociale zaken in Woerden op wie hij erg kwaad was. In de bus viel hij twee meisjes lastig. De chauffeur nam het op voor de meisjes. Toen T. de meisjes opnieuw lastig viel, belde de chauffeur de politie. T. benaderde hem van achteren en stak de chauffeur neer. (Want als je kwaad bent op een consulente van de sociale dienst neem je natuurlijk een mes mee)

De chauffeur wist samen met een paar passagiers de verdachte te overmeesteren. De inzittenden bevestigen het verhaal van de bestuurder.

De verdachte, die op de zitting zijn excuses aanbood, verklaarde dat hij door de chauffeur was vernederd. De passagiers hebben dat niet gehoord. Er hing wel een camera in de bus maar er zijn geen beelden omdat de harde schijf kapot was.

Volgens de aanklager is de verdachte doelbewust met een mes op de chauffeur afgestapt. De man is afkomstig uit Afghanistan en zou last hebben van een posttraumatische stress-stoornis. Maar omdat de verdachte niet mee wilde werken aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum, kon de aanklager dat niet meewegen in haar eis.

De uitspraak is op 31 mei.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee doden in Haagse woning

In een woning aan de Aagje Dekenlaan in Den Haag zijn vanochtend Sandra (38) en haar Colombiaanse vriend Gallego Alvarez (44) dood aangetroffen,  nadat familie van beiden al uren wanhopige pogingen had gedaan om in de woning aan de Haagse Aagje Dekenlaan binnen te kunnen komen.

Nadat ze volgens een buurman al midden in de nacht hadden staan klepperen aan de brievenbus, belden ze rond tien uur de politie. Die gingen de woning binnen en troffen de twee aan.. Ze lichten vervolgens de geemotioneerde familie in die buiten stond te wachten.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er al eerder melding is gemaakt van huiselijk geweld. ..

Volgens getuigen in de wijk Moerwijk zou de man de vrouw hebben omgebracht. De politie deelt die visie

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook