zondag 20 september 2015

Gevangene doodgestoken in Zoetermeer

Een gedetineerde(82) uit Reeuwijk is vandaag in de gevangenis in Zoetermeer overleden na te zijn neergestoken een medegevangene (25). Die gedetineerde uit Den Haag is door een arrestatieteam aangehouden. Het slachtoffer is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

  De verdachte sloot zich na het incident op in een ruimte. Hij werd daar door het arrestatieteam weggehaald en meegenomen naar een politiebureau.

  Na de steekpartij kwamen veel agenten naar de gevangenis. Het gebouw werd omsingeld. De politie is na enige tijd weer vertrokken bij de gevangenis.

  De recherche onderzoekt de exacte toedracht. Er wordt onder meer onderzocht hoe de verdachte aan een steekwapen heeft kunnen komen en waarom de twee in een ruimte verbleven.

  De verdachte verbleef in de gevangenis wegens stalking van presentatrice en musicalster Chantal Janzen. Ook is hij veroordeeld voor twee geweldsdelicten. Van de rechtbank kreeg hij een straf van zeven jaar cel en tbs opgelegd.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Nederlandse zeilster vermoord in Columbia

  De Nederlandse Durdana Bruijn (54) is gisteravond in Colombia vermoord door piraten. Volgens de lokale politie probeerden zes mannen haar zeilboot te beroven bij de Rosario-eilanden, een Caribische archipel voor de kust van de toeristenstad Cartagena. De echtgenoot van Bruijn, die tijdens de overval in de badkamer zat, bleef ongedeerd.

   De vrouw kreeg volgens de grootste Colombiaanse krant El Tiempo een fatale klap tegen haar hoofd. De verdachten sloegen daarna op de vlucht met omgerekend 60 euro van het echtpaar en lieten alle andere waardevolle objecten achter op het tien meter lange luxejacht. De man belde daarop de Colombiaanse politie, die een klopjacht heeft geopend op de daders.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook