dinsdag 1 april 2014

Dode bij schietpartij in Eindhoven

Bij Cafetaria Snackpoint in de Minckelersstraat in Eindhoven is vanavond de eigenaar Adem Cokicli(39) van de snackbar doodgeschoten. Getuigen meldden dat de schietpartij gebeurde na een overval.

Een man kwam de snackbar  binnen, schoot enkele malen en vluchtte daarna. Over de exacte toedracht kon de politie nog niet meer vertellen. “We houden alle opties open. Het kan een overval zijn maar ook iets anders”, aldus een woordvoerder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 12 jaar voor moord uit 1999

Aydogan K. (37) uit Utrecht is vandaag veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodsteken van Muamar Kaplan, de bedrijfsleider van een Utrechtse shoarmazaak in 1999. Het DNA van de Utrechter leverde in 2013 een match op met sporen uit de 14 jaar oude onopgeloste fatale overval.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 13 jaar cel geëist. De rechtbank vindt bewezen dat de toen 23-jarige Aydogan K. de bedrijfsleider 29 keer met een mes heeft gestoken. Het slachtoffer (toen 36) is aan zijn voeten naar de achterkant van de zaak gesleept. DNA van de Utrechter zat op sokken van het slachtoffer, op peuken, op de grond en bij de kassa waar 500 gulden uit ontbrak.

Na de DNA-match zei de verdachte eerst dat hij nooit in de shoarmazaak kwam. Geconfronteerd met de DNA-matches zei hij dat hij juist zo vaak na zijn werk in de shoarmazaak kwam dat hij zelf broodjes klaarmaakte. Daarbij zou hij zich hebben gesneden en DNA hebben achtergelaten. Dit verhaal klopt niet met getuigenverklaringen en omstandigheden, meent de rechtbank.

De verdachte kwam sinds 1999 niet meer voor zulke ernstige feiten met justitie in aanraking. Daarom koos de rechtbank voor een iets lagere straf dan de officier van justitie had geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Burgemeester Deurne door de knieën

Dit én ‘Marina moordenaar’ scanderen mag wél:

demonstreer

Maar dit mag niet

BkFKghPIcAAsXej

Het laatst getoonde spandoek werd door de politie op last van de burgemeester van Deurne in beslag genomen want ‘escalerend’

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook