donderdag 4 oktober 2012

Hoorzitting in VS over Demmink

Advocate Adèle van der Plas gaat vandaag tegenover Amerikaanse Congresleden haar verhaal doen over de beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen tegen Joris Demmink, de hoogste ambtenaar van het Nederlandse ministerie van Justitie. “Men wil van ons horen over wat er in Nederland niet gebeurt met aanklachten tegen mensen hoog in de top van het justitiële apparaat”, aldus Van der Plas.

In februari zag het Openbaar Ministerie in Nederland nog af van een strafrechtelijk onderzoek, omdat een aangifte niet consistent was en te weinig details bevatte. Van der Plas vertegenwoordigt enkele vermeende slachtoffers.
“Ik ga feiten naar voren brengen die ik heb verzameld”, zegt Van der Plas. Ook oud-recherchechef Klaas Langendoen krijgt donderdag spreektijd. Hij deed als privédetective in Turkije onderzoek naar het vermeende misbruik, in opdracht van Van der Plas.

De Amerikaanse Congresleden zijn lid van de zogeheten Helsinki Commission. Die ziet toe op de naleving van de Helsinki-akkoorden, internationale afspraken over mensenrechten, waaronder mensenhandel en kindermisbruik.

Van der Plas is ook de advocate van de tot levenslang veroordeelde turk Baybasin, wiens veroordeling een gevolg zou zijn van chantage van Demmink door de turkse autoriteiten.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook