zondag 28 februari 2010

Schietpartij in Bredase woning

Bij een schietpartij zondagavond in een woning aan de Johanna Ufkesstraat in Breda is een man gewond geraakt.

Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn schotwond geopereerd zal worden. Over de toedracht van de schietpartij en de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt.
In het huis bleek een wietkwekerij aanwezig.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Liquidatie Nederlander in Brazilië

De Nederlander Joël J. Bastiaens (24) en zijn vriendin, vastgoedmakelaar Sandra MariaDourada de Sousa (42) (foto), zijn zondagaochtend in Vila Luizão, in het oosten van Brazilië, doodgeschoten. Het stel werd geliquideerd door een gehelmde motorrijder.

Het lijkt erop dat het stel met een telefoontje naar een woning is gelokt die Sandra in de verkoop had. Daar verscheen niet de geïnteresseerde huizenkoper, maar een lange blanke gehelmde motorrijder met een vuurwapen.

Getuigen stellen dat Bastiaens de deur heeft geopend, waarop hij eenmaal door het hoofd werd geschoten. De moordenaar schoot vervolgens Sandra drie kogels door het hoofd en verdween snel op de motor.

Het motief voor de afrekening is onduidelijk.

Update 2 maart: Sandra is gisteren begraven.
Het lijkt erop dat Joël en Sandra zijn neergeschoten door Sandra's ex, Sergio Damiani.
Damiani had bij de scheiding -3 jaar tevoren- klaarblijkelijk niet al zijn bezittingen opgegeven waardoor 2,7 miljoen Real (1,1 miljoen Euro)(andere bronnen noemen 6 miljoen real) buiten de boedelscheiding was gebleven. Het betrof een stuk land dat Damiani recentelijk aan een supermarkt had verkocht. Sandra wilde alsnog haar deel en daar zou binnenkort een rechtszaak over beginnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man vermoord in Amsterdam-Osdorp

Een man (26) is in een woning aan de Don Boscostraat in Amsterdam-Osdorp door een misdrijf om het leven gekomen. De politie kreeg rond vijf uur een melding dat er iets mis was in het pand. De vriend (29) van de man, die in het pand aanwezig was is gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Neergestoken man bezwijkt in hotelhal

Theo Bisschops (53) uit Eindhoven is vanmiddag overleden na hevig bloedend stadshotel 'De Paris' aan de Geleenstraat (foto Flickr) in Heerlen te zijn binnen gestrompeld. Hij zakte in de hal voor de receptie in elkaar en overleed.

De man had een of meer steekwonden. Getuigen zagen de man eerder al bloedend vanaf het naburige Pancratiusplein de Geleenstraat inlopen. Wat daaraan vooraf is gegaan, is nog onduidelijk.
Update 1 maart: In Utrecht is een verdachte -een man (21) uit Ede- gearresteerd nadat hij daar een Amsterdammer (46) aanviel. Het slachtoffer in Heerlen lijkt geheel willekeurig gekozen.
Update 1 oktober 2010: Er wordt levenslang geëist tegen de verdachte.
Update 15 oktober 2010: Hij wordt veroordeeld tot tbs.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook