dinsdag 9 december 2014

Nieuwe liquidatie in Amsterdam Zuid

De Turkse nederlander Murat Garki (25) is geliquideerd  in Amsterdam Zuid. De man bevond zich in cafe Riverside. Hij werd rond 23 uur gebeld en liep naar buiten. Daarna kwamen twee mannen op een scooter aangereden. Een van de twee stapte af en schoot twee keer op het slachtoffer.

De liquidatie heeft niks met de Mocro-maffia te maken, maar met de Turkse onderwereld.

Garki is geen onbekende in het criminele circuit. Hij werd deze zomer aangehouden voor de moord op de Turkse Amsterdammer Aytas Göraler. De oud-eigenaar van de omstreden discotheek The Sand werd op 4 januari van dit jaar doorzeefd met kogels in de Slauerhoffstraat in Amsterdam Slotermeer. Hij liep daar op dat moment samen met zijn vrouw en kinderen.

De zaak tegen Garki werd later geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Gisteravond kwam er op gewelddadige wijze een einde aan zijn eigen leven toen hij in de Uiterwaardestraat werd neergeschoten. Dodelijk gewond sleepte Garki zich naar het verderop gelegen café Riverside, vermoedelijk voor hulp, om in de deuropening in elkaar te zakken. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook