zondag 15 februari 2009

Moord Leiderdorp om een vrouw?

Weblog Crimebron schrijft dat is gebleken dat de moord op Yassin Chakor (Chaktor) en Boneka B. in Leiderdorp, vorige week een uit de hand gelopen ruzie om een meisje is!
Yassin zou daar al een jaar om bedreigd  zijn,volgens 'bronnen' door een zware jongen die vast zit voor grote roofovervallen

Yassin zou een relatie hebben gehad met de vriendin van deze Zware Jongen en weigerde ondanks een jaar lang dreigementen deze relatie los te laten!
Yassin is toen naar de ontmoetingsplek gelokt. Hij was vergezeld van zijn buurman en vriend Boneka. Zij zagen geen gevaar in de ontmoeting met de vrouw.

De betreffende zware jongen zou in deze gelegenheid een ideale mogelijkheid hebben gezien zich te ontdoen van Yassin en Boneka was een toevallige slachtoffer hierbij.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Advocaten willen vrijlating van Weesp-verdachten

Melvin
melvin-weesp2
De advocaten van Iljitsj Trok (14) en Melvin Bos (13) die vastzitten voor bedreiging van een school in Weesp gaan maandag bij de kinderrechter een verzoek tot vrijlating indienen. Dat hebben zij vandaag (zondag) meegedeeld. De jongens zitten nu in de jeugdgevangenis, zogenaamd 'voor hun eigen veiligheid'.

Advocaten Sam Bharasingh en Lional Lalji gaan hiermee in tegen het besluit van de rechter-commissaris, die vrijdag meldde dat de jongens nog zeker twee weken vast blijven zitten.

De Rechter Commissaris zei die beslissing te hebben genomen omdat hij bang was voor de veiligheid van de jongens als ze weer naar huis zouden gaan. De verdachten zouden allebei op hyves al bedreigingen hebben ontvangen.

Desondanks willen de advocaten dat hun cliënten weer naar huis mogen in afwachting van hun mogelijke vervolging.

''Er is geen enkele grond om onze cliënten nog langer in bewaring te houden'', stelt Bharasingh. Zij treffen de jongens morgenmiddag en dienen daarna hun verzoek in.

Advocaat Lionel Lalji liet zaterdag al weten burgemeester Bart Horseling van Weesp te hebben gedagvaard om te getuigen voor de rechter-commissaris. ''Dan kunnen we zien wie de rechtsorde heeft verstoord'', aldus Lalji.

Lalji's collega Bharasingh weet nog niet of hij zich aansluit bij de dagvaarding van burgemeester Horseling. Hij wacht eerst het antwoord van de rechter-commissaris op zijn verzoek tot vrijlating af.

Me dunkt dat de advocaten gelijk hebben, er is geen enkele reden om de jongens in voorarrest te houden. Ook een vermeende veiligheidsbedreiging is daar geen reden voor.

Het lijkt er meer op dat justitie weet dat de uiteindelijke 'straf' voor de jongens laag zal zijn gezien hun leeftijd en het minime incident dat er in feite geweest is en dat ze daarom maar vast voorarrest als straf op gaan leggen. Daar is voorarrest niet voor. De 'maatschappelijke onrust' rondom het incident is meer verorozaakt door de maatregelen van justitie en burgemeester dan door de jongens zelf. Justitie wist maandagochtend al dat de 'bedreiging' van twee jonge jochies kwam en pas nadat ze de beelden dagen later vrijgaven werden de jongens vrijwel direct door hun ouders naar het politiebureau gebracht. Dit had in feite ook al maandag gekund, waardoor de dagenlange bewaking van scholen en de onrust onder de bevolking niet noodzakelijk was geweest.

Volgens emeritus hoogleraar jeugdrecht Jaap Doek, is de verlenging van het voorarrest van de twee jongens in strijd met het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Dat zei hij gisteren in Één Vandaag.
De oud-kinderrechter vindt dat de tieners op vrije voeten moeten worden gesteld, net zoals de man van de dreigbrief.
Doek onderschrijft hiermee het standpunt van de advocaat van Melvin Bos.

Zie ook: Het was gewoon een grap

Update Ma. 16 feb 2009: Advocaat Sam Bharasingh heeft rond het middaguur een fax daarover verstuurd naar de kinderrechter en de officier van justitie in Utrecht. „Ik heb ze verzocht binnen 24 uur te antwoorden”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook