donderdag 11 februari 2010

Dode man gevonden in Kesteren

In een woning aan de Stationsstraat in Kesteren (Gld) is donderdagmiddag één van de bewoners dood aangetroffen door zijn huisgenoot. Het gaat om een Pool (25). De politie gaat uit van een misdrijf. Op 2 maart wordt een man in Kesteren gearresteerd als verdachte.

Op 26 april 2011 wordt de man veroordeeld tot 9 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw aangerand en beroofd door neger jongen in Hotel

Aanrand neger
genomen in de lobby van het Babylon hotel
hotelaanrander
Een vrouw (49) uit Bergen is vanavond in haar hotelkamer beroof en aangerand. De vrouw stapte om 20.45 uur uit de lift en liep naar haar hotelkamer in het zogenaamde Babylon-complex aan het Koningin Julianaplein.

Tegelijk met de vrouw stapte een man uit (foto). De man volgde haar en drong haar kamer binnen, waar hij haar sloeg. Eenmaal binnen, bond hij haar vast en doorzocht haar spullen. Ook ontkleedde hij haar gedeeltelijk en randde haar aan. Hij verliet na ongeveer 20 minuten de kamer en stal daarbij onder andere haar laptop. Toen de man weg was, kon de vrouw hulp inroepen en werd de politie gealarmeerd.

Volgens goede 'Opsporingsverzochttraditie' gaat het om een 'man met een getint uiterlijk'.

Update 16 februari 2010: De jongen (25) is gearresteerd in de gevangenis van Krimpen aan den IJssel, waar hij zat nadat hij eerder niet van verlof was terugekeerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode door schietpartij Rotterdam

In Rotterdam is vanmiddag door een schietpartij een man om het leven gekomen. Er zijn twee mensen aangehouden.

De politie kreeg rond kwart voor zes een melding van een ruzie in een woning aan de Fazantstraat. In het huis trof de politie het slachtoffer aan. Twee personen in de woning werden aangehouden. Over de toedracht van de schietpartij en de identiteit van de het slachtoffer was nog niets bekend.

En Juist vandaag maakt burgemeester Aboutaleb wereldkundig: "Er zijn geen onveilige wijken meer in Rotterdam"

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: zes jaar en TBS voor verkrachting

Het Openbaar Ministerie heeft 6 jaar gevangenisstraf met TBS geëist tegen Patrick W. (32) voor verkrachting en een poging tot verkrachting. Dit vond plaats op 30 oktober 2009, nadat Patrick W. niet terugkeerde naar de gevangenis van een verlof dat hij in juni had gekregen.

W. had toen nog anderhalf jaar celstraf voor de boeg, onder meer wegens vrijheidsberoving van een vrouwelijk slachtoffer. Hij had eerder ook al vrouwen aangevallen. W., een alcoholist, was weliswaar op de laatste dag van zijn verlof door de politie aangehouden wegens dronken rijden maar die had hem vervolgens weer laten gaan. Daarna kon de politie Patrick, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, niet meer vinden.

Op de bewuste 30 oktober reed W. in Utrecht 's nachts een fietsster aan. Volgens het slachtoffer probeerde hij haar daarna in zijn busje te sleuren. Zij kon ontkomen toen hij zijn broek openmaakte. Patrick W. beweerde echter dat hij slechts geprobeerd haar mobiele telefoon te stelen. Een half uur later reed hij echter aaneen andere fie met zijn busje en verkrachtte haar toen wel succesvol.

Ooggetuigen waarschuwde de politie. Tijdens de daaropvolgende achtervolging reed W. met zijn busje in op een wagen met twee agenten. De officier van justitie vond daarom tevens poging tot doodslag op de agenten bewezen. Advocaat O. de Jong stelde dat „te snel” naar het middel van tbs werd gegrepen. Hij wees er op dat zijn cliënt nooit eerder was behandeld, deels omdat die zich aan eerdere pogingen tot hulpverlening had onttrokken.
De rechtbank doet uitspraak op 25 februari. (Hij werd conform de eis veroordeeld)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: tot 55 dagen cel in zaak duivenman Gerben Hoekstra

Thomas B. (17), hoofdverdachte in de zaak rond de dood van de Veendammer 'duivenman' Gerben Hoeksma is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een celstraf van 115 dagen, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Hoeksma werd in augustus vorig jaar dood in zijn woning in Veendam gevonden. Hij verwierf in 2003 landelijke bekendheid omdat hij uitsluitend duivenvoer at. Hoewel eerst werd gedacht dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen, kon dit niet door het Openbaar Ministerie worden bewezen. „We kunnen niet achterhalen wat er precies gebeurd is”, aldus een woordvoerster.

Medeverdachte Johannes R. (18) kreeg voor meerdere delicten in totaal vijf maanden en een week jeugddetentie opgelegd, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Beide jongens zijn onder reclasseringstoezicht gesteld.

De jongens staken een mes in de keukendeur van Hoeksma en een dreigbrief voor hem achtergelaten. Ook hebben ze zijn pinpas gestolen. Hoewel het OM meent dat ze het slachtoffer hard hebben aangepakt, kan dit volgens de rechtbank niet worden bewezen. De hoofdverdachte is daarom veroordeeld voor bedreiging, diefstal en poging tot diefstal.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moordverdachte niet naar PBC

Geert B. (49) uit Glanerbrug, die verdacht wordt van de in 1991 gepleegde moord op Semiha Ozkan Metin (8) in Deventer gaat niet naar het Pieter Baan Centrum (PBC). De advocaat van Geert B. had gevraagd hem ter observatie op te laten nemen, maar de rechtbank in Zwolle heeft dat verzoek donderdag afgewezen.

Semiha werd op 14 februari 1991 levenloos in haar ouderlijk huis in Deventer aangetroffen. Ze is mogelijk met een nachthemd gewurgd. Uit het hemd zijn stukken stof geknipt waarop DNA-materiaal was aangetroffen. Dat kwam uiteindelijk vorig jaar overeen met DNA-materiaal van de verdachte.

De raadsman vroeg afgelopen week tijdens een regiezitting om nader onderzoek van het hemd. Ook dat heeft de rechtbank afgewezen. Het Openbaar Ministerie gaf eerder al aan dat het hemd is verdwenen. Wel gaf de rechtbank de verdediging de mogelijkheid getuigen te horen. Ook moet een proces-verbaal over de wijze waarop in 1991 is omgegaan met het bewijsstuk, aan het dossier worden toegevoegd. De zaak wordt op 29 april vervolgd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook