woensdag 10 maart 2010

Uitspraak: Vijftien jaar cel voor moord op Ingrid Rijnsburger

Een man (26) uit Nieuwkoop is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens moord op Ingrid Rijnsburger (37). Dat is conform de eis. Ingrid Rijnsburger werd op 6 juni 2009 in haar woning op het park Dolce Vita in Zevenhoven met circa twintig messteken gedood. De verdachte meldde zich na het geweld op het politiebureau in Alphen aan den Rijn.

Hij zei toen dat hij zojuist een vrouw had vermoord. Zijn kleding zat onder het bloed. Toen de politie ter plaatse ging kijken, bleek er een gordijn in de woning in brand te staan. Volgens de rechtbank heeft de man brand gesticht in een poging zijn sporen uit te wissen.

De verdachte heeft verklaard dat hij een mes uit zijn auto heeft gepakt voordat hij de woning van Ingrid Rijnsburger binnenging. Bij het doden van Rijnsburger raakte hij zelf gewond aan zijn hand. Na zijn vertrek belde de man een vriendin om te vertellen wat hij had gedaan. Daarna zou hij terug naar binnen zijn gegaan om het slachtoffer nogmaals te steken, om zeker te weten dat ze dood was.

Nadat zij het brandje had geblust, trof de politie de vrouw dood in het toilet. De verdachte heeft haar niet alleen een groot aantal messteken toegebracht, maar ook tegen het lichaam en hoofd getrapt. De rechter vond de manier waarop de man tekeer gegaan was “Huiveringwekkend”.

De man zou in de dagen vóór de fatale avond al een paar keer hebben bedacht dat hij Rijnsburger om het leven wilde brengen. Als motief heeft de man opgegeven dat het slachtoffer heeft gedreigd zijn familie en vriendin iets aan te doen. Volgens de rechtbank heeft de man dit motief niet aannemelijk kunnen maken. Als het wel waar zou zijn, zou hij tal van andere mogelijkheden hebben gehad om onder de druk van het slachtoffer uit te komen, aldus het vonnis.

De verdachte is een dakloze, Rijnsburger had hem opgevangen en onderdak gegeven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte van eerwraak Aalden opgepakt

Afgelopen nacht is een Irakese asielzoeker (28) uit Emmen aangehouden. Hij wordt verdacht van het verminken van zijn zus (20), die in het asielzoekerscentrum in het nabijgelegen Aalden woont. Het zou gaan om een geval van eerwraak.

De vrouw was in haar gezicht ernstig toegetakeld met een mes. Ze meldde zich zelf bij de beveiliging van het AZC in Aalden. Uit haar aangifte bleek volgens een politiewoordvoerder dat het om eerwraak ging. De politie hield haar broer kort na middernacht aan in het asielzoekerscentrum in Emmen. Na een behandeling in een ziekenhuis is het slachtoffer naar een veilig onderkomen gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

'Jack de prikker' bekent

Nelgelo Confessor H. (25), de verdachte van 4 steekpartijen in Lelystad, in de volksmond bekend als 'Jack de prikker', heeft een bekentenis afgelegd.

Nelgelo Confessor H. werd eind februari aangehouden in een psychiatrische inrichting, waar hij was geplaatst na een steekpartij in Amsterdam.

Volgens het OM was hij al eerder verhoord over de steekpartijen in Lelystad, maar was er toen onvoldoende bewijs. Begin dit jaar kwam hij opnieuw als verdachte in beeld. De man moet vandaag voor de raadkamer van de rechtbank in Lelystad verschijnen, meldt Omroep Flevoland.

De steekpartijen die eind 2008 en begin 2009 plaatsvonden, zorgden voor grote onrust in Lelystad. Vier, voor zover bekend willekeurige, personen werden neergestoken. Drie slachtoffers raakten zwaargewond, een vierde -Hadef Cherkaoui (30) -overleed aan zijn verwondingen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: vijf en drie jaar +Tbs voor willekeurige mishandeling

Het Openbaar Ministerie eist drie jaar gevangenisstraf en tbs tegen een man (19) uit Den Haag die ervan wordt verdacht samen met een man (18) uit Rijswijk willekeurige voorbijgangers te hebben mishandeld. Tegen de Rijswijker is vijf jaar cel geëist.

De mishandelingen hadden eind van de zomer 2009 plaats in Den Haag, Rijswijk, Naaldwijk, Wateringen en Leidschendam, maakte het OM donderdag bekend.

De slachtoffers van het duo waren veelal fietsers. Met hun auto reden de Hagenaar en de Rijswijker de fietsers klem nadat ze eerst allerlei provocerende opmerkingen hadden gemaakt. Vervolgens gingen ze hun slachtoffers te lijf met vuistslagen of een ijzeren staaf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook