donderdag 24 februari 2011

Eis: 10 jaar in sporttasmoord

Tegen Mohamed Y. (24) is tien jaar celstraf geëist wegens het met messteken om het leven brengen van een Belgisch/Ruwandese logee (22) in Rotterdam. Het lijk zou hij vervolgens in vuilniszakken hebben verpakt en hebben opgeborgen in twee sporttassen.

Y. ontkent betrokken te zijn bij de dood van het slachtoffer december 2007. Volgens hem logeerde de Belg enkele dagen in zijn huis aan de Watertorenweg, terwijl Y. juist in Den Haag een logeeradres zou hebben gehad. Toen hij thuiskwam vond hij het lijk, zo verklaarde hij. Maar volgens justitie klopt dat verhaal niet en heeft Y. de man zomaar gedood. De twee zouden samen in de drugshandel hebben gezeten.

Het slachtoffer werd op 4 december dood gevonden in een woning aan de Watertorenweg in Rotterdam-Kralingen, nadat Mohamed Y. thuis een enorme chaos aantrof.

Mohamed Y werd in eerste instantie al getuige gehoord, maar hij werd 21 december 2007 aangehouden toen haren van hem in de sporttas werden aangetroffen. Op 30 juni 2009 werd hij wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Uitspraak 9 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook