zondag 5 maart 2017

Aanhoudingen voor dodelijke schietpartij Oostburg

De politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietpartij in een café in Oostburg (Zeeland) waarbij vrijdag 3 maart een man (24) uit die plaats om het leven kwam.

Het gaat om een man (19) uit Zoetermeer en een man (19) uit Breskens. De derde verdachte, een  man (27) uit Breskens, meldde zich zaterdagavond zelf op het politiebureau.

De drie zitten vast in Middelburg. De politie sluit niet uit dat er nog meer betrokkenen zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlandse doodgestoken door ex in België

De Nederlandse tandartsassistente Femke Wetzels (38) is in de Belgische grensplaats Lanaken door haar ex-man René F. (63) doodgestoken. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in een café, voor de ogen van andere cafébezoekers.

Femke werd in de borst gestoken en overleed later in het ziekenhuis. Het stel was twee maanden geleden na twintig jaar uit elkaar gegaan. De vrouw zou sinds kort een relatie hebben met de eigenaar van café Chaplin waar de steekpartij plaatsvond.

Femke kwam uit Maastricht en woonde sinds een tijdje in Lanaken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Slachtoffer beroving Oosterpark overleden

De man die eergister, -vrijdagavond- in het Amsterdamse Oosterpark werd beroofd en meerdere malen werd gestoken, is diezelfde nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Zijn overlijden werd niet eerder bekendgemaakt in het belang van het onderzoek, zei een woordvoerder van de politie vandaag. Vermoed wordt dat het gaat om een uit de hand gelopen beroving.

De identiteit van het slachtoffer is nog altijd niet bekend. De politie heeft foto's van het slachtoffer verspreid en hoopt op tips van het publiek die leiden tot het vaststellen van zijn identiteit. Bekend is wel dat de man vrijdag iets heeft gekocht bij een winkel in de Kalverstraat. Hij is daar vastgelegd op camera.

Het slachtoffer werd gestoken op een plek in het park die bekend staat als ontmoetingsplaats voor mannen.

Er zouden vier mannen betrokken zijnzelde bij de overval. Geen van hen is al aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook