woensdag 17 september 2014

Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd

Juweliersvrouw Marina Sanders (52) uit Deurne wordt definitief niet vervolgd voor het doodschieten van twee overvallers in haar winkel in maart. Volgens het Openbaar Ministerie handelde ze uit noodwee. Volgens justitie is er sprake van noodweer.

Marina opende het vuur op de twee overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen. Het echtpaar werd aangehouden voor doodslag, maar een dag later vrijgelaten omdat destijds al het vermoeden bestond dat uit zelfverdediging was geschoten. Juwelier Willy werd al niet meer verdacht van doodslag.

Eerder werd duidelijk dat de oudste overvaller Youssef F. (29) een wapen trok en de jongste overvaller Abdel H. (20) begon te spuiten met pepperspray. Juwelier Willy probeerde tevergeefs het wapen van de overvallers af te pakken. Hij werd in elkaar geschopt en geslagen. Zijn vrouw vreesde voor het leven van haar man en pakte het wapen dat hij had aangeschaft na een eerdere overval.

Volgens de NOS en Omroep Brabant hebben bewakingsbeelden de doorslag gegeven voor de beslissing om de vrouw niet te vervolgen. Ze zou vier keer hebben geschoten en de overvallers fataal hebben geraakt in de borst.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook