maandag 7 april 2014

Dode in Groningen

Vanavond is de zwaargewonde Azziz Barre (40) door buurbewoners gevonden op de Korreweg in Groningen. Hij was al bewusteloos en lag op de stoep. Hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar de dezelfde avond/nacht overleed de man alsnog in het ziekenhuis. Barre is bezweken aan zwaar lichamelijk geweld.

Azziz Barre was zonder vast woon- of verblijfplaats, maar verbleef geregeld in Groningen.

Er wordt een man(23) uit Leek aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 13 jaar voor doodslag in hotel

Valdir L. (30) is vandaag in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot 13 jaar cel wegens doodslag op een vrouw (25) op 20 februari 2011 in het van der Valk hotel aan de A4. De vrouw was een toevallig slachtoffer dat de schutter niet kende. Het Openbaar Ministerie (OM) had 12 jaar geëist.

Na een nacht flink doorzakken met vrienden was L. 's ochtends om 8 uur met zijn makkers naar het hotel gegaan om meer drank te kopen. Een vriend van L. raakte in de overvolle lobby in gevecht met een man met wie hij al jaren ruzie had. Om zijn vriend te helpen trok L. een wapen en schoot naar eigen zeggen een paar keer op de grond. Toen hij vervolgens naar buiten wilde, schoot hij door de glazen draaideur. L. had niet gezien dat de vrouw erachter stond om naar binnen te gaan. Ze werd geraakt en overleed aan haar verwondingen.

De rechtbank in de hoofdstad had de verdachte eerder veroordeeld tot 12 jaar. De verdachte was in hoger beroep gegaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man staat terecht voor moord in gevangenis

De gedetineerde Surinamer Oswaldt D. (32) staat vandaag terecht in de rechtbank in Utrecht voor de brute 'gevangenismoord' in de Nieuwegeinse gevangenis én een eerdere steekpartij in de gevangenis van Zwaag. Justitie legt D. moord danwel (een poging tot) doodslag ten laste.

In de Nieuwegeinse PI stak Oswaldt zijn medegedetineerde Kamal Aammari (23) op 30 juli 2013 met een geprepareerd mes in het hart. De twee zouden ruzie hebben gekregen over de betaling van een blokje hasj.

Uit een geheim rapport, bleek eerder dat Oswaldt ondanks zijn gewelddadige verleden vrij spel kreeg in de gevangenis van Nieuwegein. In de gevangenis waren geen maatregelen genomen om de veiligheid van zijn medegevangenen te garanderen.

D. wordt bijgestaan door de Utrechtse raadsman mr. Willem Jan Ausma. De familie van het slachtoffer eist, bij monde van hun advocaat mr. Yehudi Moszkowicz, een schadevergoeding en smartengeld.

De verdachte is momenteel gedetineerd in Vught.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

man doodgestoken bij bedrijfsruzie

Bij een bedrijfsruzie bij een transportondernememing in Hazeldonk isvanmorgen een Portugese vrachtwagenchauffeur doodgestoken door een eveneens Portugese collega.

De dader is daarna te voet op de vlucht geslagen richting Galder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook