dinsdag 18 september 2012

Uitspraak: Vrijspraak in hoger beroep voor A73 moord

Martien R. (41) uit Oijen en zijn neef Toon R. (32) uit Lith die eerder van de rechtbank 23 en 20 jaar cel kregen wegens de liquidatie van hun vroegere wietkweek-compagnon Hans van Geenen op de A73 bij Nijmegen, zijn vandaag in hoger beroep vrijgesproken. Het gerechtshof in Arnhem oordeelde dat er niet genoeg bewijs is tegen de twee. Eerder al waren zij door het Hof vrijgelaten.

Het slachtoffer in de liquidatiezaak zat in een auto die in september 2008 al rijdend op de snelweg vanuit een andere auto werd doorzeefd met kogels. Olaf van Fulpen, de bestuurder, overleefde de aanslag. Het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep geëist dat de twee verdachten weer veroordeeld zouden worden tot 23 en 20 jaar cel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Zaak Joran voor Hof van Mensenrechten

Het Inter-Amerikaans Hof voor de Mensenrechten gaat de rechtszaak van Joran van der Sloot in Peru onder de loep nemen. De advocaat van Van der Sloot heeft daarom gevraagd, omdat hij vindt dat het proces moet worden overgedaan. Dat meldt de Peruaanse krant El Commercio.

Volgens advocaat Máximo Altez is het recht van de voor moord veroordeelde Van der Sloot op een eerlijk proces geschonden. Hij zou niet volgens de regels door Chili zijn uitgeleverd aan Peru. Ook zou hem een tolk zijn onthouden. „Het Hof heeft het document geaccepteerd. Ik weet zeker dat we zullen winnen”, aldus de advocaat gisteren (lokale tijd).

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Rechercheur in Kekerdom vermoordde 2 mensen

De politie heeft inmiddels geconcludeerd dat Rechercheur Jan Petter in zijn woning in Kekerdom twee personen en zichzelf doodde. Saillant detail is dat Petter jarenlang betrokken was bij integriteitsonderzoeken naar zijn eigen collega’s. Jan Petter schroomde niet om collega’s desnoods geboeid aan polsen en enkels en af te voeren voor verhoor.
 
Petter had een smetteloze reputatie als integriteitsbewaker van het politiekorps Gelderland-Zuid. Het aantreffen van een wietkwekerij in Petter's huis werpt nog een verdere smet op zijn reputatie.

Overigens, zo blijkt nu, is er direct al een zelfmoordbrief van Petter gevonden terwijl de recherche publiekelijk nog volhield 'naar andere scenario's' te kijken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook