maandag 22 december 2008

Snelkookpanmoord| Geen lichaam in de tuin in Hoofddorp

Het onderzoek in Hoofddorp naar het lichaam van het tweede slachtoffer in de zaak van de snelkookpanmoord heeft definitief niets opgeleverd.

Marechaussees en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zochten sinds vorige week in een tuin in de wijk Graan voor Visch naar het lichaam van de 30-jarige ex-vrouw van de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem, hoofdverdachte in de zaak van de snelkookpanmoord.

De vrouw verdween in 2002 en zou door Y. zijn gewurgd, maar haar lichaam is nooit gevonden.

Justitie zei een serieuze tip te hebben gekregen dat de ex-vrouw van Y. in Hoofddorp begraven lag. Tegen Y. is begin december een levenslange gevangenisstraf geeïst voor de moord op zijn jongste broer en zijn ex-vrouw.

De moord op de broer in 1997 was gruwelijk. Zijn lijk werd in stukken gesneden, zijn huid door een gehaktmolen gedraaid en zijn hoofd in een snelkookpan uitgekookt. De resten werden gedumpt langs een snelweg.

Y. ontkent schuld aan beide moorden. Het proces tegen hem wordt 6 januari voortgezet. De Haarlemmer voert dan als laatste het woord in de zaak. De uitspraak volgt 20 januari. Iemand in Hoofddorp gaat in ieder geval met een goed omgespitte tuin de kerst in.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Beslissing over Joran weer es uitgesteld

Hans Mos
hansmos
Hoofdofficier Hans Mos van het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba heeft de beslissing of Joran van der Sloot wel of niet verder wordt vervolgd uitgesteld naar volgend jaar.

Het OM claimt namelijk recent nieuwe tips gekregen te hebben over mogelijke betrokkenheid van Joran van der Sloot bij de verdwijning van Natalee Holloway.

Oorspronkelijk wilde justitie al rond de kerst een beslissing nemen over verdere vervolging in de beruchte verdwijningszaak.

,,We krijgen naar aanleiding van steeds nieuwe media-aandacht nog altijd tips binnen. Om die te onderzoeken hebben we meer tijd nodig. We denken in februari voldoende zicht te hebben om een beslissing te kunnen nemen over verdere vervolging,’’ verklaart het OM.
Wat de aard van de tips zijn wil het Openbaar Ministerie 'in het belang van het onderzoek' niet kwijt.

De Nederlandse recherche heeft onlangs een nieuwe getuige gehoord. Deze vriendin van Joran van der Sloot verklaarde tijdens een eerdere uitzending van Peter de Vries plots jaren na dato dat Joran 'toespelingen' maakte op zijn betrokkenheid bij Natalee’s verdwijning.

Gaap, driewerf gaap!

Als Joran betrokken is bij de verdwijning van Natalee, dan heeft hij de maximale straf (6 maanden) al meer dan in voorarrest uitgezeten. De vriendin 'Celes' hoopt mogelijk ook op wat doekoe à la Patrick. Waarom is zij niet veel eerder met deze beschuldiging gekomen?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ontsnapte Roy K. weer opgepakt

De politie heeft afgelopen weekeinde in Haarlem Roy K.(35) opgepakt. K. onstnapte op 11 december uit de Bijlmerbajes. Roy K. wist te ontkomen door met speciale schoenen over de gevangenismuren te klimmen en daarna een sloot te trotseren. Bewakers konden een medegevangene die ook probeerde te ontglippen, wel pakken.

Tijdens de ontsnapping zouden er als gevolg van bezuinigingen geen bewakers op de binnenplaats aanwezig zijn geweest.

Roy K. moet een celstraf van tien jaar uitzitten vanwege gewapende overvallen.

De SP heeft inmiddels vragen over de ontsnapping gesteld. SP-kamerlid Krista van Velzen wil weten of de ontsnapping inderdaad het gevolg is van het wegbezuinigen van gevangenispersoneel.

Ze heeft verantwoordelijk staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie onder meer gevraagd of er tijdens de ontsnapping geen bewakers op de luchtplaats waren van toren Demersluis. Dat was namelijk de locatie waar de gevangene wist de ontkomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook