zaterdag 21 januari 2012

Vrouw pleegt zelfmoord in Koepel Breda

Monique Zegerius Schloss
Monique Schloss (48), de vrouw van Rob Zegerius (53), die onlangs samen met haar man werd aangehouden, heeft vandaag zelfmoord gepleegd in haar cel. Ze was in het verleden journaliste, o.a. voor Aktueel. De laatste jaren maakte ze glaskunst voor Castello Glas. Ze zat in de Koepel in Breda, op verdenking van witwassen.

Rob Zegerius was onlangs samen met twee anderen (onder wie advocaat Edwin Troost uit Leiden) gearresteerd in verband met een moordcomplot. Het drietal wordt verdacht van poging tot liquidatie en betrokkenheid bij een aanslag met een handgranaat.

Rob Zegerius wordt als opdrachtgever van de aanslag beschouwd. Zegerius zat jarenlang vast voor gewelds- en vermogensdelicten. Volgens justitie gaf hij een huurmoordenaar opdracht om op 13 juni 2010 met een handgranaat een aanslag te plegen op een pand van Sorko en Swane Advocaten en Notarissen aan de Churchilllaan in Amsterdam. De explosie veroorzaakte grote schade, maar er vielen geen doden of gewonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Arrestatie in verband met raketaanslag gerechtsgebouw Amsterdam

Er is een arrestatie verricht in verband met de raketaanslag op het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam in de nacht van 20 op 21 september 2011.
Een arrestatieteam heeft de Marokkaan York M. al op 6 januari 2012 gearresteerd, maar heeft dat in het belang van het onderzoek stilgehouden.

De recherche ziet M. al jaren als prototype van de nieuwe generatie criminelen, die van hangjongeren uitgroeien tot geharde misdadigers.

Nog maar net volwassen schoot Y.M. met zijn vriend R.W. in november 2007 een drugshandelaar in beide benen op de Ruysdaelkade in De Pijp (Hij kwam weer vrij op 6 mei 2008). In 2009 Kreeg hij 3,5 jaar celstraf voor een overval op een juwelier Nobel op de Voorstraat in Woerden, die op 14 april 2009 was uitgelopen op een wilde achtervolging door de politie (Op 18 augustus 2010 werd de straf van 3 resp 3,5 jaar in hoger beroep bevestigd). Y.M terroriseerde ook al jarenlang een meisje in de diamandbuurt (backup) in Amsterdam. Voor haar eigen veiligheid werd ze zelfs uit huis geplaatst.

Nadat in september met een raketwerper een granaat was afgevuurd op de rechtbank op de Parnassusweg, vond de recherche in de buurt een spoor van M.

Terwijl het onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid bij die aanslag liep, zou hij in de nacht van 3 op 4 december in de Ferdinand Bolstraat samen met een vriend ruzie hebben gekregen met een groepje jongens dat uit was geweest. M. zou een wapen hebben getrokken en een zeventienjarige jongen hebben neergeschoten. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar overleefde de schietpartij.

De recherche ziet bovendien aanwijzingen dat M. betrokken was bij de poging, op 9 november, de vermeende Amsterdamse crimineel Etous Belserang te liquideren, die de daders achtervolgde. Belserang is het hoofd van de Satudarah in Amsterdam, zijn broer Boneka Belserang werd eerder al geliquideerd met zijn kompaan Yassin Chakor bij het pannenkoekenrestaurant in Leiderdorp, op 5 februari 2009.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Cafébaas neergestoken in Tuitjenhorn

Koos Engel (43), de eigenaar  van café Los Amiguitos aan de Dorpsstraat 52 in het dorp Tuitjenhorn (NH) is afgelopen nacht omgekomen. Hij werd rond 3.30 in de Dorpsstraat neergestoken toen hij een ruzie op straat probeerde te sussen.

Nadat Engel gewond was geraakt, wist hij terug zijn café in te lopen. Daar raakte hij buiten bewustzijn.
Koos Engel overleed later in het ziekenhuis.
Getuigen zagen vlak na het conflict een auto wegrijden en de politie trof deze later aan op de N245. Een van de inzittenden bleek gewond te zijn. Ook hij moest naar het ziekenhuis. Agenten hebben alle inzittenden aangehouden, inclusief de gewonde.

Update 22 januari 2012
De politie heeft 's avonds vijf verdachten vrijgelaten die waren aangehouden na de steekpartij. Twee verdachten zitten nog vast. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de vijf niet waren betrokken bij het fatale incident. De verdachten die nog vastzitten, zijn een man (35) uit Alkmaar en een man (26) uit Heerhugowaard.

De aangehouden Alkmaarder wordt er volgens het OM vooralsnog niet van verdacht de kroegbaas te hebben neergestoken. Hij zit vast op verdenking van het neersteken van een man (26) uit Heerhugowaard die bij het incident op straat betrokken was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook