vrijdag 4 juni 2010

OM vervolgt motoragent voor dodelijk ongeluk

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat een politieagent(33) vervolgen die met zijn motor op 22 oktober een vrouw (41) aanreed in Amsterdam-Zuid.

de vrouw raakte bij het ongeluk ernstig gewond en overleed later aan haar verwondingen. Uit onderzoek van de Rijksrecherche is gebleken dat de motoragent op weg was naar een melding, maar zonder zwaailicht en sirene door het rode stoplicht reed, terwijl het licht voor het slachtoffer op groen stond. De motoragent wordt ervan beschuldigd als verkeersdeelnemer de dood van de vrouw te hebben veroorzaakt.

De zaak dient op 17 juni bij de rechtbank in Amsterdam.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Joran van der Sloot overgedragen aan Peruaanse autoriteiten

Joran 118e Nederlander in Peruaanse gevangenis

Joran op transport naar Arica, Chili
Joran-transport-Chili-peru
Joran van der Sloot wordt vandaag vanuit Chili overgedragen aan de Peruaanse autoriteiten. Hij wordt met een politievliegtuig naar Arica bij de grens met Peru gebracht. Die vlucht duurt 8 uur en komt rond 22 uur lokale tijd aan. Daar wordt hij overgedragen aan de Peruaanse autoriteiten. Die hem per auto naar Lima brengen. In Peru zal hij worden vervolgd voor de dood van de Peruaanse Stephany Tatiana Flores Ramirez, afgelopen zondag 30 mei 2010. Joran wordt officieel niet uitgeleverd, omdat Chili nog geen officieel arrestatiebevel van Peru had. Hij wordt als ongewenste vreemdeling uitgewezen naar Peru.
Het gebeuren is tragisch voor Stephany en haar nabestaanden, maar ook voor Anita van der Sloot, Joran’s moeder, die de laatste jaren al heel wat zorgen om Joran moet hebben gehad en onlangs ook haar man verloor.
Joran bij de overdracht aan de grens
joran op de grens
Nederland en Peru onderhandelen al ruim een jaar over een verdrag dat de uitwisseling van gevangenen regelt. Zo'n zogeheten WOTS-verdrag kan van belang zijn voor Joran van der Sloot als hij in Peru veroordeeld zou worden voor moord op de Peruaanse Stephany Flores. Van der Sloot kan daarvoor 35 jaar celstraf krijgen.
Over het verdrag wordt tussen Nederland en Peru nog steeds onderhandeld. Nederland is akkoord met de tekst die er ligt, maar Peru nog niet, aldus een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag.
Een WOTS-verdrag (Wet overdracht tenuitvoerlegging strafvonnissen) regelt dat, als de gevangene het wil en beide landen ermee instemmen, een straf of een deel ervan kan worden uitgezeten in het land van herkomst. In Nederland wordt dan de straf omgezet in een straf naar Nederlandse normen.
Joran heeft gisteren contact gehad met zijn Nederlandse advocaat Bert de Rooij uit Helmond. Afgelopen nacht heeft hij ook met zijn moeder gebeld. Hij heeft bezoek gehad van een nederlandse consulaire vertegenwoordiger.
Update 5 juni 2010: Joran komt aan op het politiebureau in Lima
Update 5 juni 2010: Toen er in de badplaats Pucusana van auto werd gewisseld, werd Joran door een menigte niet alleen verbaal, maar ook fysiek aangevallen. Hij zou daarbij klappen hebben opgelopen.
Joran kan voor moord tot 35 jaar krijgen. Voor roof met de dood als gevolg kan hij levenslang krijgen. Als Van der Sloot schuld bekent, kan hij tot 10 jaar strafvermindering krijgen. Als hij zich goed gedraagt in de gevangenis, of werkt of studeert, kan dat ook: Voor elke twee dagen werk of studie, gaat er een dag van de straf af. Het proces kan wel een jaar gaan duren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Schiedamse overlijdt, ex-man aangehouden

Vanmiddag werd in haar woning in Schiedam een vrouw (45) zwaargewond aangetroffen.

De politie werd gealarmeerd toen vanmiddag een man (45) uit Schiedam in een belwinkel vertelde dat er in zijn woning even verderop iets ergs was gebeurd. Agenten gingen naar zijn huis en vonden daar de zwaargewonde vrouw. Zij bleek zijn ex-vrouw. De man is aangehouden.

Update 4 juni 2010: De vrouw is vanmorgen overleden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook