dinsdag 12 augustus 2014

Politie zoekt identiteit kelderlijk

Het zogeheten 'cold case & review team' van de Amsterdamse politie in Amsterdam probeert alsnog de identiteit te achterhalen van een lijk dat op  11 januari 1982 werd gevonden in de kelder van een monumentaal pand aan de Oudezijds Achterburgwal.

Het lichaam was gemummificeerd en woog nog maar 13 kilo. De man lag er waarschijnlijk al 6 of 7 jaar, voordat hij tijdens renovatiewerkzaamheden werd aangetroffen. De patholoog-anatoom kon geen duidelijke doodsoorzaak vinden en er waren ook geen aanwijzingen van een misdrijf. De tengere blanke jongeman zou tussen de 20 en 30 jaar zijn.

Het pand in de rosse buurt was in 1972 door de gemeente opgekocht en dichtgemetseld in afwachting van renovatieplannen. Sindsdien werd het pand regelmatig gekraakt en woonden er hippies, drugsgebruikers en Hare Krishna's. Rechercheurs denken dat het om een Duitse man gaat gezien zijn kleding en een van de negen tatoeages op het lichaam. Op zijn rug stond een tatoeage van een hand met een brandende kaars en de tekst 'Der Teufel soll mein Führer sein!' ('De duivel zal mijn leider zijn').

Het Duitse opsporingsprogramma 'Aktenzeichen XY Ungelöst', besteedt aandacht aan deze zaak

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook