zaterdag 29 mei 2010

Nederlander verdacht van oude moord in Duitsland

De Duitse justitie heeft afgelopen week  een Nederlander (59) uit Oyten (Dld) aangehouden op verdenking van de 15 jaar oude moord op herbergier Ulrich Sartorius (39) uit Achim (Dld).

Sartorius werd op 08.06.1995 op zeer brute wijze in zijn huis in Everinghausen omgebracht. Sartorius was cocaïnegebruiker en had kontacten in de drugsscene in Bremen. Sporen op de plaat selict wezen er destijds op dat Sartorius zijn moordenaars kenden. Voorts wezen de omstandigheden er op dat het een wraakmoord betrof. Hij werd gewurgd en met een honkbalknuppel op het hoofd geslagen.

In 1995 werden al één persoon uit het Bremer drugsmilieu aangehouden maar er was destijds geen bewijs. Recent echter werd de zaak met de nieuwste DNA technieken opnieuw bekeken.

De nu gearresteerde Nederlander, die in Duitsland woont, zou twee mannen uit Bremen hebben ingehuurd om Ulrich Sartorius te vermoorden nadat Sartorius een kilo cocaïne zou hebben gestolen uit de woning van de Nederlander en zijn partner.

De Duitse politie heeft behalve de Nederlander ook nog de partner (49) en de twee vermoedelijke daders (51 en 54) aangehouden. Alle 4 ontkennen.

Of de nu gearresteerde nederlander dezelfde is die destijds ook gearresteerd was is niet bekend gemaakt.

Het onderzoek werd in maart 2010 heropend. Medio april 2010 werd een beloning van 5000 euro uitgeloofd. Of dat heeft bijgedragen tot de arrestatie is eveneens niet bekend gemaakt.

Oyten, Achim en Everinghausen liggen alle iets ten oosten van Bremen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man neergeschoten in Rotterdam

Bij een schietpartij op de Witte de Withstraat in Rotterdam is vanmorgen vroeg een nog onbekende man zwaargewond geraakt. De man werd in zijn hoofd geschoten en zakte enkele meters verderop in elkaar.

De politie kon aan de hand van getuigenverklaringen een uur na het incident een verdachte in een auto aanhouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook