dinsdag 4 november 2008

Malika Karoum ontslagen?

Alle artikelen over Malika

TarekKandilCEOPresident Malika Karoum zou zijn ontslagen door haar bedrijf Define Properties in Dubai. Dat zou Tarek Kandil (foto) hebben beweerd. (NB. Malika is niet ontslagen, het artikel was een gerucht. Note: Malika was not fired, the article reflects a rumour)

Vorige week liet Kandil nog weten dat hij Malika had geschorst "hangende het onderzoek naar de beschuldigingen" die naar zijn stellige mening ongegrond waren. Onder druk van inlichtingendiensten zou Kandil een andere conclusie hebben getrokken, het arbeidscontract zou gisteren (3-11-2008) definitief ontbonden. Of dit waar is valt te bezien, elk bedrijf zal als één van zijn werknemers negatief in het nieuws komt, eieren kiezen voor zijn geld, schuldig of niet schuldig. Het lijkt echter zéér onwaarschijnlijk dat de 'veiligheidsdienst' in Dubai, een werkgever gaat vertellen welke 'bewijzen' ze hebben.

NB.
Alle verdachtmakingen tegenover Malika Karoum zijn niet waar, ze berusten op een haat campagne van Jacques Smits in het kader van een voogdijstrijd

NOTE!
The allegations against Malika are not true, they are coming from Jacques Smits, liar and psychopahth extraordinaire, because of a child custody battle
Malika's advocaat mr. C.M.J. Zillikens bevestigde gisterochtend in elk geval de schorsing. Volgens Zillikens is de schorsing het resultaat van een 'lastercampagne uit Nederland'. "We zien wat de gevolgen hiervan zijn", zegt Zillikens, doelend op de niet aflatende online publicaties van zelf benoemde kinder-jager Jacques Smits, die door haar ex werd ingehuurd in een poging de zeggenschap over hun zoontje terug te krijgen. Kandil heeft Smits gedreigd met juridische stappen als hij niet stopt met publicaties over het bedrijf.

Zillikens is samen met strafadvocaat Han Jahae vorige week spoorslags naar Dubai afgereisd. Wat daar besproken is wil Zillikens niet zeggen, behalve dat het een "goede reis" is geweest en er binnenkort meer nieuws zal volgen.

Het 'ontslag' van Malika zou ook een verrassing zijn, gezien haar binding met Define Properties. Malika werkte tot maart van dit jaar bij projectontwikkelaar Omniyat Properties. Daar werd ze ontslagen toen Smits het bedrijf bestookte met laster. Smits vertelde onder meer dat Malika klanten voor Omniyat doorverwees naar Tarek Kandil, een Egyptenaar die net Define Properties was begonnen. Kandil had zelf voor Omniyat gewerkt, maar zou daar om onduidelijke reden zijn ontslagen.

Kandil ging vervolgens bij Schon Properties aan de slag. Dit bedrijf was verantwoordelijk voor projecten als Dubai Lagoon en Schon Business Park, maar het bedrijf raakte in opspraak omdat de bouw van de diverse projecten maar niet wilde vlotten en beleggers vermoedden dat ze bij de neus waren genomen. Kandil vertrok bij Schon om Define op te richten. Voor Define zou Malika nagenoeg alle fondsen hebben geregeld. Dit zou, zo wordt beweerd via een Egyptische wapenhandelaar zijn die zij al langer kende. Waarschijnlijk echter zijn dit ook verzinsels van Jacques Smits.

Haar ontslag bij Omniyat (indien waar) betekent mogelijk ook dat haar visum zal worden ingetrokken en zij Dubai zal moeten verlaten. Dat is waarschijnlijk ook het doel van Smits. In mei oordeelde de meervoudige kamer dat haar 8-jarige zoontje terug moet naar de vader in Nederland, maar Malika verzet zich tegen de uitlevering van het kind. De toewijzing van het kind aan de vader heeft waarschijnlijk niets te maken met het feit dat Malika een slechte moeder zou zijn. Het is mogelijk het gevolg van het feit dat zij het kind uit Nederland heeft weggehaald.

Of er een relatie bestaat met het voogdijgeschil is niet duidelijk, maar haar ex-man Mohammed Boulnouar, eigenaar van het Amsterdamse reisbureau Marinas, beweert afgelopen vrijdag te zijn overvallen toen hij geld en paspoorten van ruim vierhonderd klanten naar luchtvaartmaatschappij Royal Jordanian wilde brengen. Daarbij zou hij flink toegetakeld zijn. De overvallers hebben de kluis met al het geld en enkele honderden paspoorten meegenomen. De plaats van het delict is volgens ooggetuigen een bloedbad. De twee belagers zouden nadrukkelijk de naam van Malika hebben genoemd.

De winkel was maandag dicht. Via de reisleider zijn de gedupeerden op de hoogte gebracht. Vandaag wordt bekeken of de reizen alsnog door kunnen gaan. “Dit is het einde van zijn winkel”, zegt een vriend die Mohammed al jaren terzijde staat. “We waren al een hele tijd bang dat dit zou gaan gebeuren.”

Mohammed B. heeft al vele malen aangifte tegen Malika gedaan van bedreiging en geweld, maar haar advocaten zeggen dat B. de verhalen uit zijn duim zuigt om te voorkomen dat Malika haar kind in Dubai mag houden. Zo beweerde Boulnouar onlangs nog in het Amsterdamse Bos te zijn beschoten maar niemand heeft enige aanvaller gezien. Het is natuurlijk niet uit te sluiten dat Boulnouar zelf deze laatste overval in scène heeft gezet. Het lijkt me stug dat overvallers die het klaarblijkelijk om geld te doen was, de naam van hun opdrachtgever noemen. Het is overigens niet de eerste keer dat althans een reisbureau met dezelfde naam klanten dupeert.

Mevr. Mr. C.M.J. Zillikens heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht, estate planning en mediation. Christiane Zillikens heeft zich in 2007 in Hoorn gevestigd. Als VFAS- echtscheidingsbemiddelaar is haar praktijk voornamelijk gericht op familiezaken in de ruimste zin van het woord.

Mr. Han Jahae is een strafpleiter. Hij is afkomstig van het Amsterdamse kantoor van Abma Schreurs en heeft sinds medio 2008 een eigen prijktijk in Amsterdam: Jahae advocaten. Jahae is onder meer bekend als advocaat van wijlen John Mieremet en bordeeluitbater Charles GeertsUpdate: Volgens haar advocaat is Malika niet ontslagen maar nog steeds geschorst totdat er duidelijkheid over de beschuldigingen is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee jaar cel voor aanranden lokagente

lokagente47-jarige R.T. is in Zwolle veroordeeld tot twee jaar cel voor het plegen van twee aanrandingen. Het verweer dat hij is uitgelokt door de inzet van een 'lokagente', werd door de rechtbank verworpen. Op 31 januari was een politieagente ingezet als 'potentieel slachtoffer' om een reeks aanrandingen in Zwolle te stoppen. De man vergreep zich aan de agente, waarna hij werd aangehouden. De agente deed aangifte.

T. is in augustus 2005 ook al veroordeeld voor een zedendelict, waarvoor hij TBS heeft gekregen. Tegen de man was twee jaar cel en tbs geëist. De man wilde niet meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek. Op basis van een ouder onderzoek achtte de officier een veroordeling tot tbs mogelijk. De rechtbank ging daarin niet mee, omdat dit rapport geen onderdeel uitmaakt van het strafdossier.

Tijdens de zitting op 23 oktober 2008, betoogde de Zwolse strafpleiter advocaat Roel van Faassen dat de Zwolse politie en het Openbaar Ministerie met de inzet van een lokagente om een aanrander te pakken de grenzen van de wet overschreden zijn. De Zwolse strafpleiter is van mening dat de agente met haar gedrag zijn cliënt R.T. (47), een veelvuldig veroordeelde zedendelinquent, heeft uitgelokt.

Daarnaast betichtte de advocaat de agente van liegen. Bij de rechter-commissaris had ze gezegd dat er geen vooroverleg met haar collega's was geweest over het verhoor aldaar.

Twee van haar collega's vertelden juist dat dat wel het geval was geweest. De officier van justitie is van mening dat het hier een misverstand betreft. Van het overschrijden van de wetsgrenzen zou volgens de aanklager geen sprake zijn. Het inzetten van lokagentes leidde ertoe dat de Zwolse verdachte ook daadwerkelijk een agente aanrandde. Daarnaast zou T. ook gelinkt kunnen worden aan andere aanrandingen die vorig najaar veelvuldig in Zwolle voorkwamen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Cel en tbs voor moord op dochtertje in Staphorst

Grietje B-K. (29) uit Staphorst is vandaag (4-11-2008) veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op haar dochtertje Andrea Boessenkool (3) en een poging tot moord op een van haar andere kinderen. Tegen haar was zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Grietje B. hing op 15 juli dit jaar in Staphorst haar dochter Andrea op met een stuk springtouw in het trapgat van haar woning. Ook hing ze haar zoontje van 4 jaar op, maar bevrijdde hem uit zijn benarde positie toen er werd aangebeld.

Voor haar derde kind hing ook een touw met strop in het trapgat klaar. De Zwolse rechtbank vond dit echter geen afdoende bewijs voor nog een moordpoging.

De rechtbank heeft veel rekening gehouden met de omstandigheden waarin B. verkeerde, zo meldde de voorzitter. “Ze is een geïsoleerde in ernstige vorm van depressie verkerende vrouw, in onmacht om adequate hulp te zoeken.” De vrouw is verminderd toerekeningsvatbaar, zo bleek al uit rapporten van deskundigen.

Al met al een tragische zaak. Het blijft het mysterieus dat de rechter de 3e strop die klaar hing niet zag als bewijs voor nog een geplande moord.

Update 28-9-2011
Moeder Grietje B. mag nu al op onbegeleid verlof. Dat bleek bij de rechtbank in Zwolle.

Volgens haar begeleiders in de tbs-kliniek gaat het steeds beter met de vrouw en daarom mag ze op onbegeleid verlof. Ze bezocht eerder met een begeleider al haar kinderen en die gesprekken verliepen rustig. Gisteren werd bij de rechter in Zwolle gesproken over het verlengen van haar tbs-behandeling. Zowel justitie als de veroordeelde moeder zelf, vinden dat die met twee jaar verlengd moet worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Liquidaties verijdeld

De Nationale Recherche heeft met de arrestatie, afgelopen vrijdag (31 oktober 2008) van een 52-jarige gedetineerde in de gevangenis in Roermond, drie liquidaties in de onderwereld verijdeld.

De opdracht voor de liquidaties werd in de gevangenis verstrekt aan een undercover agent, die een beloning van 100.000 euro voor de moordaanslagen zou krijgen.

Voorts zijn in Brunssum en Eindhoven twee medeverdachten aangehouden, 39 en 49 jaar oud.

De Nationale Recherche startte het onderzoek en de daaruit voortvloeiende undercoveroperatie afgelopen voorjaar op aangeven van de regiopolitie Limburg-Noord.

Een van de de beoogde slachtoffers was een coffeeshopeigenaar, die eerder door de hoofdverdachte werd overvallen. De andere twee zouden volgens de plannen eerst worden gedwongen hun drugsvoorraad en geld af te geven.

Vervolgens zouden zij worden geliquideerd. De lichamen van de drie slachtoffers zouden "in de bossen" worden begraven, aldus de woordvoerder.

In de gevangenis kreeg de politie-infiltrant een 'boodschappenlijst' voor wapens en explosieven. Voor de uitvoering van de voorgenomen afrekeningen had de undercover agent contact met twee medeverdachten van de opdrachtgever.

Een van hen heeft vermoedelijk voorverkenningen voor de liquidaties verricht.

Afgelopen vrijdag werd de cel van de hoofdverdachte door de recherche doorzocht. Ook vonden doorzoekingen plaats in woningen in Geldrop, Brunssum en Landgraaf en in een bedrijf in Nuenen.

Daarbij is beslag gelegd op handgeschreven brieven en aantekeningen over de geplande liquidaties. De rechter-commissaris heeft inmiddels de bewaring van de drie verdachten bevolen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook