dinsdag 4 november 2008

Cel en tbs voor moord op dochtertje in Staphorst

Grietje B-K. (29) uit Staphorst is vandaag (4-11-2008) veroordeeld tot drie jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op haar dochtertje Andrea Boessenkool (3) en een poging tot moord op een van haar andere kinderen. Tegen haar was zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Grietje B. hing op 15 juli dit jaar in Staphorst haar dochter Andrea op met een stuk springtouw in het trapgat van haar woning. Ook hing ze haar zoontje van 4 jaar op, maar bevrijdde hem uit zijn benarde positie toen er werd aangebeld.

Voor haar derde kind hing ook een touw met strop in het trapgat klaar. De Zwolse rechtbank vond dit echter geen afdoende bewijs voor nog een moordpoging.

De rechtbank heeft veel rekening gehouden met de omstandigheden waarin B. verkeerde, zo meldde de voorzitter. “Ze is een geïsoleerde in ernstige vorm van depressie verkerende vrouw, in onmacht om adequate hulp te zoeken.” De vrouw is verminderd toerekeningsvatbaar, zo bleek al uit rapporten van deskundigen.

Al met al een tragische zaak. Het blijft het mysterieus dat de rechter de 3e strop die klaar hing niet zag als bewijs voor nog een geplande moord.

Update 28-9-2011
Moeder Grietje B. mag nu al op onbegeleid verlof. Dat bleek bij de rechtbank in Zwolle.

Volgens haar begeleiders in de tbs-kliniek gaat het steeds beter met de vrouw en daarom mag ze op onbegeleid verlof. Ze bezocht eerder met een begeleider al haar kinderen en die gesprekken verliepen rustig. Gisteren werd bij de rechter in Zwolle gesproken over het verlengen van haar tbs-behandeling. Zowel justitie als de veroordeelde moeder zelf, vinden dat die met twee jaar verlengd moet worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook