vrijdag 26 februari 2016

Waarschijnlijk moord zelfmoord scenario in dood man en vrouw in GGZ Eindhoven

Fokko (52) die gisteren dood werd gevonden in tbs-kliniek de Woenselse Poort heeft volgens zijn broer Bert zelfmoord gepleegd met een vuurwapen.

Volgens Bert wist Fokko een wapen en kogels de kliniek binnen te smokkelen

Fokko zat sinds begin januari in de Woenselse Poort in Eindhoven. Hij verbleef al tussen de zestien en zeventien jaar in gevangenissen en forensische klinieken. Waarvoor hij veroordeeld was wilde Bert niet zeggen: "Ieder verhaal heeft twee kanten, maar dat hij misstappen heeft begaan en dingen heeft uitgevreten, moge duidelijk zijn."

Eerder had Fokko al gezegd dat hij samen met een vriendin wilde ontsnappen uit de kliniek: "Hij vroeg mij te helpen. Een auto te regelen. Ik heb natuurlijk geweigerd en probeerde hem van het idee af te helpen. 'Je staat zo buiten', zei ik tegen hem. Maar hij zag het niet meer zitten. Donderdagochtend snapte ik pas wat hij bedoelde." Over vier weken zou Fokko met verlof gaan.

Waarschijnlijk is het andere slachtoffer de vrouw met wie Fokko wilde ontsnappen, aldus Bert: "Ik heb hem voor haar gewaarschuwd, want ze was net als Fokko cocaïneverslaafd. Als broer dacht ik dat ze niet goed voor hem zou zijn."

Volgens Bert had Fokko nog kunnen leven als het beleid beter was. "Ik geef de schuld aan het beleid. Het is toch heel raar dat de overheid zegt dat we van onze fouten moeten leren. Maar zelf leert ze er niet van." Daarmee doelt Bert op eerdere berichten dat het mogelijk zou zijn om drugs en wapens tbs-klinieken binnen te smokkelen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook