woensdag 23 september 2015

Nederlandse pedofiel opgepakt in Filipijnen

De Nederlander Jouke (Joep) Mulder (67), een eerder in Nederland veroordeelde zedendelinquent, is 11 september jl opgepakt in zijn woning nabij Cagayan d'Oro - Mindanao in de Filipijnen. De man werd door de Filipijnse politie naakt aangetroffen in zijn woning. Daarnaast waren vlak voor de inval meerdere kinderen in de woning waargenomen. Twee kinderen, meisjes van 10 en 14 jaar, hebben inmiddels verklaard slachtoffer te zijn van ontucht door de man.

Het 14-jarige slachtoffer verklaarde al 5 jaar door M. misbruikt te worden. Ook de vrouwelijke partner van de man is aangehouden. Bij de inval zijn meerdere computers en hardware in beslag genomen. De man zit vast in de Filipijnen voor verder onderzoek. Daar wordt hem mensenhandel, misbruik van minderjarigen, vervalsen van officiële documenten en overtreding van de immigratiewetgeving ten laste gelegd.

Jouke M. is in 2005 en na hoger beroep in 2006 veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen bij lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen.

Filipijns onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat de manier van werken overeenkomsten vertoont met  zijn handelswijze in Nederland. Onder het mom van therapeutische behandeling zou de man ook in de Filipijnen ontucht hebben gepleegd. De kinderen die in zijn woning zijn aangetroffen, zijn inmiddels in veilige handen en opgevangen. Twee slachtoffers hebben schade opgelopen aan hun geslachtsdelen. Zij worden hiervoor behandeld in het ziekenhuis.

In de Filipijnen is sowieso het in het nabijheid zijn van minderjarigen die 10 jaar jonger zijn en waarmee geen familiaire of onderzins wettige relatie bestaat, verboden

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook