vrijdag 25 maart 2011

Cabaretière Floor vd Wal doodgereden

Cabaretière Floor van der Wal (26) is vanavond overleden als gevolg van verwondingen die ze opliep toen zij donderdagavond op het mercatorplein in Amsterdam werd aangereden door een auto.

Floor kwam van een optreden in comedyclub Toomlers, waar ze wekelijks op de planken stond. Rond half twee fietste ze over het Mercatorplein in Amsterdam-West, waar ze geschept werd door een Volkswagen Golf. De bestuurder van de auto reed gewoon door. Van der Wal werd ernstig gewond afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze overleed.

De bestuurder, Mohamed Sabba (24) uit Amsterdam werd dezelfde nacht nog aangehouden in zijn huis in de Eonstraat: Hij had door de aanrijding een van zijn kentekenplaten verloren.

De verdachte ontkent echter achter het stuur gezeten te hebben.

31-03-2011
Justitie wil de man vervolgen wegens doodslag, subsidiair mishandeling met de dood tot gevolg.

De politie heeft ontdekt dat de bestuurder niet alleen te hard reed, maar ook via een voorsorteervak voor rechtsaf alsnog rechtdoor is gereden. Daarbij kwam hij op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat in aanrijding met het slachtoffer. Zij kwam ruim 30 meter verderop terecht.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat er mogelijk meerdere mensen in de auto zaten.
De politie bekijkt momenteel camerabeelden van de plaats waar ze de auto vrijdagochtend aantrof, in de Eastonstraat in West. Volgens een woordvoerder is op die beelden iets te zien, maar die probeert de politie nu iets duidelijker te krijgen. Ook onderzoekt ze wie mogelijk door rood heeft gereden.

5-4-2011
Mohamed Sabba (25) heeft bekend
22-9-2011
Mohammed Sabba is veroordeeld tot 18 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk en een rijontzegging van 5 jaar
08-2-2012
Mohammed Sabba loopt alweer los rond. De man is 6 weken geleden al vrijgelaten Dat heeft te maken met een re-integratieprogramma. Daarmee moet zijn terugkeer in de maatschappij makkelijker worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook