vrijdag 28 maart 2014

Man doodgeschoten in Rotterdam


Een man (34) uit Rotterdam is vanmiddag overleden na een schietpartij in de Lampreistraat. De politie trof hem na een melding van schoten gewond aan bij bosschages in de straat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee overvallers doodgeschoten in Deurne

Abdel H. Hij kwam voor goud maar kreeg lood
Bij een overval op juwelier Goldies in de Milhezerweg in Deurne zijn aan het einde van de middag twee overvallers doodgeschoten.

Naar het schijnt werd de eigenaar van de zaak door  de overvallers in zijn hand geschoten waarna de vrouw van de juwelier beide overvallers doodschoot.

In januari 2010 is de juwelier ook al overvallen. Toen werden de juwelier en zijn vrouw bedreigd. Uiteindelijk gingen de daders er zonder buit vandoor. 

Bij juwelier Goldies kan je als bezoeker niet zomaar binnenkomen. Je moet aanbellen waarna je wordt binnengelaten. 
Update 29 Maart 2014:
In een persconferentie deelde het OM mee dat het er de scjijn van heeft dat de juwelier en zijn vrouw gerechtigd aan zelfverdediging hebben gedaan. De OvJ gaf aan dat het daarom ook niet zeker was of de zaak uberhaupt wel aan de strafrechter zal worden voorgelegd.

De doodgeschoten overvallers zijn Hamid H. (20) uit Eindhoven en een  illegaal in Nederland verblijvende Noordafrikaan   
 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Celstraf voor Australiër die Nederlander dood sloeg

De Australiër Jason Graham Bridgland (22) is veroordeeld tot zes jaar en negen maanden gevangenisstraf voor het doden van de Nederlander Henk van Oosterom (39). Dat meldt de Australische nieuwszender ABC vrijdag. De rechter achtte bewezen dat Jason Graham Bridgland in september 2012 de fatale klap gaf waardoor  Van Oosterom overleed. Bridgland was onder invloed van drugs en alcohol.

Van Oosterom, afkomstig uit Den Haag, wilde anderhalf jaar geleden bij een ruzie tussenbeide komen, waarbij hij een klap in zijn gezicht kreeg. Van Oosterom zakte in elkaar en overleed in het ziekenhuis. Door de klap bleek een slagader te zijn geknapt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook