dinsdag 21 juli 2009

Politie zoekt spookrechercheur in moordzaak

De korpsleiding van de politie Brabant-Noord doet in opdracht van het gerechtshof in Den Bosch een ultieme poging om de identiteit te vinden van een politieman die in 2005 in de woning van de vermoorde Frans Hendriks (78) in Den Bosch heeft rondgelopen. Als enige liep de altijd onbekend gebleven rechercheur zonder beschermende kleding over de plaats van het misdrijf.


Het vermoeden bestaat dat bij de politie onwil bestaat om de man te vinden. Het idee van het hof om de rijksrecherche in te schakelen is nog niet overgenomen door justitie, vertelde een woordvoerster vandaag. Dat is natuurlijk geen vreemd idee, er moet precies vastgelegd zijn wie van de politie destijds aan het onderzoek deelnamen en de politie moet aan de hand van de videobeelden toch echt wel een collega kunnen herkennen. Daarbij is het natuurlijk een schande dat het gewoon mogelijk is dat een agent op een zodanige manier over een plaats delict rondbanjert.

De advocaten van de twee veroordeelde verdachten Marc S.(38) en Helena P.(44) menen dat het sporenonderzoek slordig is geweest terwijl tegen het duo alleen technisch bewijs bestaat.

Raadsman Sjoerd van Berge Henegouwen vertelde vandaag dat op videobeelden te zien is dat de spookrechercheur in spijkerbroek en op gympen over de plaats delict wandelt. Als de politie hem niet kan vinden, dreigt een vrijspraak.

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de man en vrouw op 27 november 2007 tot respectievelijk zestien en twaalf jaar celstraf wegens doodslag. Tegen hen was achttien en vijftien jaar geëist. De rechtbank achtte destijds bewezen datde twee daklozen samen, in juli 2005, Hendriks in zijn woning aan de Parallelweg in Den Bosch hadden overvallen. Nadat ze hem hadden gedwongen tot afgifte van zijn pinpas en pincode lieten ze het slachtoffer vastgebonden achter. Hij stierf door verstikking.

Zie ook: Uitspraak raad van Journalistiek

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vegan streaker verdacht van voorbereiden aanslag op de koningin

Koningin, ook dol op dieren
koningin-hondje
Vegan streaker, dol op dieren
veganstreaker
Peter Janssen (24) de ‘vegan streaker’ die 7 april dit jaar werd opgepakt wegens het vrijlaten van 2500 nertsen bij een fokkerij in Zeeland, wordt nu ook verdacht van het willen plegen van een aanslag op de koningin omdat zij bont draagt. Janssen was 30 Juni weer vrijgelaten ‘wegens familieomstandigheden’ maar is gisteren weer gearresteerd bij zijn moeder thuis in Vught. Bij de doorzoeking van twee woningen in Vught en Wissekerke (Noord-Beveland) zijn twee computers in beslag genomen.

Volgens zijn advocaat Gerard Spong, is er geen sprake van een redelijke verdenking, o.a. omdat er bij huiszoeking geen enkel bewijs daarvoor is gevonden, ook geen vuurwapen. De verdenking berust slechts op één valse anonieme tip.

Klaarblijkelijk is dat tegenwoordig genoeg om iemand te arresteren. Het OM gaf ook aan nog geen bewijs te hebben om tot een voorgeleiding te komen.

Behalve voor het vrijlaten van de nertsen wordt Janssen tevens verdacht van brandstichting bij een slagerij in zijn vroegere woonplaats Vught. Daarvoor kan justitie hem vervolgen wegens poging tot doodslag.

 

Zie ook: Pamela Anderson schrijft brief aan koningin

Vegan Streaker in natuurlijke omgeving

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook