vrijdag 5 juni 2009

Verdachten van aanslag op Frits Bebelaar vrij

De rechtbank in Rotterdam heeft twee leden van de Orde der Transformanten na negen maanden op vrije voeten gesteld. Ze zijn nog wel steeds verdacht van betrokkenheid bij de moordaanslag op de Rotterdamse zakenman Frits Bebelaar in augustus vorig jaar, maar volgens de rechter zijn er nu onvoldoende bezwaren om ze langer vast te houden.

De twee leden van de geloofsgemeenschap hebben negen maanden in voorlopige hechtenis gezeten. Ze hebben altijd ontkend iets met de aanslag in Rotterdam te maken te hebben. Direct nadat Bebelaar op de Julianalaan in Kralingen was neergeschoten, riep hij dat de orde erachter zat. Hij was ooit getrouwd met Marianne de Kok, een lid van de orde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

‘Seriemoordenaars van Weesp’ krijgen 2 weken

Iljitsj Trok (14) en Melvin Bos (14) uit Weesp hoeven niet opnieuw de cel in. Weliswaar veroordeelde de rechter hen tot 2 weken jeugddetentie wegens het plegen van een dreigtelefoontje maar dat hebben zij inmiddels al uitgezeten.

De rechter wilde er ook niet meer van maken dan een ‘kwajongens rotgeintje’ die op een ‘ongelukkig moment’ plaats vond.

Eerder nog had de advocaat van Melvin gepleit voor vrijspraak omdat zijn client van 11.30 tot 3 uur ‘s nachts verhoord is, hetgeen in strijd is met de Europese rechten van het kind. Je kunt je afvragen waar dat late verhoor voor nodig was. De politie wist ‘s morgens al wie de plegers waren van het dreigtelefoontje en het moet gelijk al duidelijk geweest zijn dat er geen gevaar te duchten was. Het late verhoor had daarom makkelijk tot de volgende dag kunnen wachten.

Klaarblijkelijk is de rechter de enige die de zaak in juiste perpectie zag: “een rotstreek”.

Geen van de partijen gaat in beroep, de jongens worden verder begeleid door de jeugd-reclassering

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Agent staat terecht voor corruptie, vervalsing en diefstal

Politieman Theodorus van de K. (45) uit Vleuten stond vandaag terecht in Utrecht op verdenking van corruptie, vervalsing en het stelen van een zwaailicht.

De rechtbank in Utrecht, stelde vandaag de zaak tegen Theodorus van de K. echter uit omdat het Openbaar Ministerie de dossiers te laat heeft opgestuurd. Daardoor was de voorbereidingstijd kort voor de rechtbank.

De zaak tegen K. is twee jaar lang zonder aanwijsbare reden blijven liggen bij justitie. Het OM bleek de dossiers niet te hebben opgestuurd. Een woordvoerster van justitie vertelde dat er een fout is gemaakt en dat er een intern onderzoek is begonnen.

Meer dan twee jaar geleden werd K. aangehouden in een grote corruptiezaak. Hij wordt ervan verdacht dat hij informatie heeft verkocht aan criminelen.

Hij zou vele duizenden euro's hebben ontvangen om plekken door te geven waar inbrekers hun slag konden slaan. Ook vervalste K. volgens het OM een proces-verbaal om iemand uit de cel te houden.

Samen met K. moeten een 29-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Utrecht terechtstaan, die hem zouden hebben omgekocht.

De zaak gaat nu verder op 4 september.

 

Wellicht met opzet gedaan zodat hij vrijgesproken kan worden??

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook