donderdag 23 april 2015

Dode vrouw in Koog a/d Zaan, dode man in Bentveld

De vrouw die gisteren dood in een woning in Koog aan de Zaan is gevonden, is door geweld om het leven gekomen. Het gaat vermoedelijk om de 48-jarige bewoonster van het pand, zegt de politie.
Vandaag werd het lichaam van de mannelijke bewoner (52) van het pand aangetroffen in de omgeving van Bentveld aangetroffen. De politie gaat uit van zelfdoding.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nieuw Onderzoek in oude moordzaak Sandra Kalk

Er is opnieuw onderzoek gedaan naar een onopgeloste moord op Sandra Kalk (17) in de provincie Groningen in 1998. Op het lichaam van de vermoorde Sandra Kalk uit Hoogezand waren toen haren gevonden, die nu worden onderzocht op DNA. Overigens werd dit onderzoek in 2014 al aangekondigd. Dat was destijds nog niet mogelijk. De zaak wordt niet heropend, meldde het Openbaar Ministerie vandaag, maar het is een beschouwing van eerder gedaan onderzoek".

Het lichaam van Sandra werd in 1998 gevonden in een bosje bij het dorp Kolham, vlakbij Hoogezand. Ze was doodgeschoten. Er kwamen 3 verdachten in beeld: Mutlu, Haci en Gokhan. Mutlu (22), kwam een paar maanden later op 31 augustus 1998 om in een vuurgevecht met de politie.  De beide andere verdachten werden aangehouden, in verzekering- en daarna in bewaring gesteld. Tegen hun heeft op bevel van de Rechter-commissaris in strafzaken ook een gerechtelijke vooronderzoek, plaatsgevonden. De voorlopige hechtenis werd in beide gevallen nog tijdens het gerechtelijke vooronderzoek opgeheven. De beide verdachten zijn toen in vrijheid gesteld.  Na sluiting van het gerechtelijke vooronderzoek heeft de Officier van Justitie, Tom Wiersma, in het Arrondissement Groningen aan Gokhan voornoemd een zogenaamd kennisgeving van geen verdere vervolging doen betekenen. De Officier van Justitie, Tom Wiersma, was destijds ook van plan om de zaak tegen Haci wegens gebrek aan bewijs te seponeren. Voordat die beslissing kon worden uitgevoerd werd door de familie van Sandra een Artikel 12 gestart met het verzoek om de vervolging van Haci (verder) te vervolgen.

Alles wijst erop, dat Sandra nadat zij ergens anders is vermoord met een auto naar een stille plek is vervoerd om haar lichaam te kunnen verbergen. Multu had geen auto. Haci had wel een auto een BMW. Ook reed Mutlu soms in de auto van zijn zuster. Dat wijst op meerder daders.
Daarbij komt dat Haci, Mutlu, Gokhan en Robert H. vlak na de dag waarop de moord op Sandra vermoedelijk heeft plaatsgevonden, de BMW grondig aan het schoonmaken waren. Dat vormt een tweede reden om deze personen als verdachten aan te merken. Uit de BMW zijn sporen veilig gesteld, waaronder onder vezels, maar die zijn verder niet onderzocht. Deze vezels hadden vergeleken kunnen worden met de vezels die aangetroffen zijn op Sandra haar lichaam.

Volgens de Officier van Justitie echter was de moord op Sandra Kalk opgelost en onderzoek zou hebben uitgewezen, dat Mutlu de (enige) dader was geweest. De familie heeft dit altijd betwijfeld omdat de genoemde mannen altijd als groep opereerden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook