dinsdag 21 oktober 2008

Mogelijke bekentenis Ryan Pieters | Terug naar plaats delict

Reportage BoTV in Papiamento
Ryan Pieters, de hoofdverdachte in de zaak Marlies van der Kouwe, is vandaag teruggebracht naar Bonaire. Hij is daar naar de plaats gebracht waar het lichaam van Marlies van der Kouwe vrijdagmiddag is gevonden.

Bronnen binnen de politie hebben dat vandaag bevestigd. Pieters zou naar de plaats delict worden gebracht in de hoop meer duidelijkheid in de zaak te krijgen.

Volgens wel ingelichte bronnen op Bonaire zou hij bekend hebben 'bij de zaak betrokken te zijn geweest'. Dit kon echter nog niet bevestigd worden. Hij zou dit hebben gedaan nadat de andere twee verdachten zouden zijn beginnen te praten.

Zijn advocaat Marga Domingo zei dat ,,er vandaag nieuwe ontwikkelingen zijn rond de moord op Marlies' en 'dat zij de persconferentie van justitie wil afwachten' tot zij verdere mededelingen doet. Zij mag van justitie niet met de media praten over haar cliënt.

Ryan Pieters zit inmiddels vier weken vast op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van en de moord op Marlies. De 24-jarige apothekersassistente verdween in de nacht van 20 op 21 september. Op Curaçao en Bonaire meldde de radio vandaag dat Ryan. naar Bonaire werd gebracht omdat hij een verklaring wil afleggen en een gesprek zou willen voeren met zijn moeder en zijn advocaat.

Ryans moeder zei hierover dat ze de berichten ook op de radio heeft gehoord, maar verder van niets weet en gewoon aan het werk is.

Ryan werd na de vondst van het lichaam van Marlies overgebracht naar de Bon Futuro gevangenis op Curaçao. Vandaag werd hij onder strenge begeleiding dus weer terug gevlogen.

Volgens medegedetineerden in de Bona Futura-gevangenis heeft Rayan Pieters inmiddels iemand anders aangewezen die verantwoordelijkheid zou zijn voor de ontvoering van Marlies. Hij zou hebben verwezen naar de al maanden voortvluchtige gevangene Jair Louteria, die vanaf Curaçao ontsnapte en zich op Bonaire schuilhoudt. De man was tot ruim 20 jaar cel veroordeeld voor een dubbele moord.

Het politieonderzoek op de plaats waar het lichaam van Marlies van der Kouwe werd gevonden, is maandag afgerond.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook