donderdag 13 maart 2008

Ex-chef immigratie St. Maarten aangehouden

marsdin1 Alfred Marsdin, voormalig hoofd van de immigratiedienst op de luchthaven van St. Maarten, is vanmorgen aangehouden. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Marsdin is de derde hoge politieambtenaar die in korte tijd op het eiland is gearresteerd.

Commissaris Marcel Loor werd vorig jaar gearresteerd en is inmiddels veroordeeld wegens onder meer het vervalsen van immigratiedocumenten.

Het hoofd van politie Derrick Holiday werd vorige maand gearresteerd op verdenking van het vervalsen van documenten. Hij is geschorst, er loopt nog een onderzoek naar hem. Vlak voor zijn arrestatie was Holiday nog met medeweten van minister van Justitie David Dick (PAR) overgeplaatst naar een topfunctie op het departement van Justitie.

Marsdin werkte als chef immigratie op de luchthaven en zou betrokken zijn geweest bij het regelen van vervalste papieren. Hij is momenteel hoofd van de politiepost Simpson Bay. Vanmorgen meldde hij zich bij het Openbaar Ministerie, waar hij op de hoogte werd gesteld van het feit dat hij als verdachte in het onderzoek verhoord zou worden. Marsdin stond bij de laatste verkiezingen hoog op de lijst van National Alliance, de partij die momenteel in de landscoalitie deelneemt.

Zie ook: Corruptie op de antillen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook