dinsdag 9 oktober 2012

Uitspraak: 12 jaar voor doodslag in Van der Valkhotel

Valdir L. (28) is vandaag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf wegens doodslag op een vrouw (25) op 20 februari vorig jaar in het Van der Valk-hotel Schiphol langs de snelweg A4 bij Hoofddorp. Dat gebeurde 's morgens rond half 9 in de overvolle lobby van het hotel. Er was tegen hem 18 jaar cel geëist.
 
De doodgeschoten vrouw was een toevallig slachtoffer dat de schutter niet kende. L. was samen met vrienden in het hotel om er sterke drank te kopen. Een vriend raakte in gevecht met een Turkse man met wie hij al jaren ruzie had. Om zijn vriend te helpen, zou de de schutter meer dan tien waarschuwingsschoten op de grond gelost hebben gelost.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 6 jaar voor doodrijder filefuik

Maikel R. die vorig jaar oktober iemand dood reed in een door de politie opgezette file, is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 6 jaar. Ook mag hij 10 jaar geen autorijden.

R. reed roekeloos en daardoor is iemand om het leven gekomen. Hij ging tot het uiterste om aan de politie te ontkomen. Maar de rechters vinden dat hij niet opzettelijk iemand heeft gedood. R. kreeg wel straf voor diefstal met geweld en poging tot doodslag op agenten.

De fuik werd gecreëerd op de A2 ter hoogte van Maarssen om R. tot stoppen te dwingen. Hij was bij een benzinepomp weggereden zonder te betalen. Daarna negeerde hij een stopteken van de politie, ramde hij meerdere keren politieauto's en botste uiteindelijk achterop de file.

De rechters oordeelden dat de politie de filefuik niet had moeten inzetten. Dat leidde echter niet tot strafvermindering, omdat het ongeval in hoge mate aan R. te wijten is. „Verdachte is alleen maar bezig geweest zijn eigen hachje te redden”, aldus de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook