maandag 28 mei 2012

Politieman aangehouden

De politie in Utrecht heeft vandaag een brigadier (36) uit het eigen korps aangehouden.

Uit een strafrechtelijk onderzoek kwamen “feiten van niet-integer gedrag” naar voren, die aanleiding waren om de brigadier aan te houden. Wat die feiten waren kon een politiewoordvoerder niet zeggen in verband met het nog lopende onderzoek.

De brigadier is geschorst.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw valt dood van flat in Arnhem

Een vrouw (38) is overleden nadat ze van een flat aan het Kleefseplein in Arnhem was gevallen. De politie heeft later op de avond een man (48) aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of de man een rol heeft gespeeld bij de val van de vrouw.

Daarnaast doet de politie sporenonderzoek en worden getuigen gehoord. De politie zegt de toedracht van de val nog niet duidelijk te hebben, maar een woordvoerster zei niets uit te sluiten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw gevonden in woning in Utrecht

In een woning aan de Marco Pololaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is vanmorgen rond half 12 een dode vrouw (38) -de bewoonster- gevonden.

De politie reageerde op een telefonische melding en trof daarop het lichaam van de vrouw aan. Volgens een woordvoerder waren er “voldoende verdachte omstandigheden” om de man daarna aan te houden. De identiteit van de vrouw is niet bekendgemaakt. De relatie tussen de man en de vrouw is onduidelijk.

De politie weet nog niet hoe de vrouw om het leven is gekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander jarenlang gegijzeld in eigen huis in Portugal

De Nederlander Evert van der Linden (72) is jarenlang gevangen gehouden in zijn eigen appartement in Faro in Portugal terwijl zijn gijzelnemers zijn bankrekeningen leegroofden.

Een vrouw (63) uit Duitsland en een Italiaanse man (55) drogeerden Evert van der Linden en bonden hem vast op zijn bed. Elke maand inden zij zijn pensioengeld en namen zij geld op van zijn spaarrekening.

De man werd een paar dagen geleden gered. Zijn dochter kwam met haar gezin op bezoek nadat ze hem een paar jaar niet had gezien. Ze trof bij het appartement een Duitse vrouw aan die haar niet wilde binnenlaten. Toen ze later wel binnenmocht bleek haar vader uitgemergeld te zijn en niet in staat te praten of te lopen. De man woog nog maar 70 kilo terwijl hij eerder 100 had gewogen.

Als de dochter de administratie van haar vader bekijkt, blijken er grote bedragen te zijn overgemaakt naar de Duitse vrouw. Ze gaat terug met de politie die de vrouw en haar handlanger oppakken.

Van der Linden is nog niet teruggekeerd naar Nederland, aangezien hij niet verzekerd is en er geen geld is. Zijn gijzelnemers namen jarenlang geld op, maar betaalden geen premies voor de verzekering. Daarom is het heel moeilijk om de juiste hulp te mobiliseren.

Update 29-5-2012 Naar het schijnt zijn de gijzelnemers inmiddels weer vrijgelaten en zijn weer in het apartement getrokken als ware het hun eigendom.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook