dinsdag 25 augustus 2015

Thuiszorgster verdacht van moord op client

Een thuiszorgmedewerkster (42) wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het doden van een diabetespatiënt. Ze diende vermoedelijk een fatale injectie insuline toe, waarna ze het slachtoffer hulpeloos achterliet.

Op 11 januari 2012 overleed de man in zijn huis in Amsterdam. Diezelfde ochtend was de thuiszorgmedewerkster rond 08.00 uur langsgekomen om hem te verzorgen.

Zij trof hem aan met een gevaarlijk lage bloedsuikerspiegel, maar kon nog met hem communiceren. Na overleg met een stagiaire besloot de thuiszorgmedewerkster niet de hulpdiensten in te schakelen, maar welgeteld 62 eenheden insuline, wat bij zo'n lage suikerspiegel levensgevaarlijk is, in de man de spuiten. Hierna verliet zij de woning van de man.

Drie uur later keerde de thuiszorgster terug. Zij trof de man hulpeloos liggend op de grond aan. Hij ademde bovendien erg zwaar en hij was niet aanspreekbaar. De dame dacht het op te kunnen lossen met een kussen en een dekentje en schakelde andermaal de hulpdiensten niet in. Toen de vrouw een derde keer terugkwam bij de diabetespatiënt was hij overleden.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg constateerde dat het eenmansbedrijfje van de thuiszorgster faliekant de mist in was gegaan. De officier van justitie is op het moment aan het onderzoeken of de huisarts op de hoogte was van de heimelijk situatie.

Op 9 november wil de rechtbank in Amsterdam tekst en uitleg krijgen van de vrouw en haar advocaat. Zij vertoeft nu in Suriname.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook