dinsdag 5 juni 2012

Uitspraak: 18 jaar voor moord op Milly Boele in hoger beroep

Ex-politieman Sander V.  is door het gerechtshof in Den Haag tot 18 jaar en tbs veroordeeld wegens moord op en verkrachting van Milly Boele (12) in maart 2010. Het Hof acht bewezen dat V. haar met voorbedachten rade heeft gewurgd met zijn broekriem.Volgens het Hof staat ook vast dat V.  Milly oraal heeft verkracht. Het Openbaar Ministerie had 25 jaar cel en tbs geëist. De rechtbank in Dordrecht legde V. In november 2010 ook al 18 jaar cel en tbs op voor doodslag op Milly.

Sander V. lokte zijn buurmeisje Milly op de bewuste dag mee naar zijn woning met een verhaal over katten. Eenmaal binnen, maakte hij de mobiele telefoon van Milly onklaar en nam het meisje mee naar de badkamer, waar hij haar seksueel heeft misbruikt.

Daarna heeft hij zittend op de wc vier joints gerold en zich afgevraagd: "Wat nu?" Voor het gerechtshof is dit het bewijs dat V. niet alleen tijd had om zich te bedenken, maar dat hij er ook echt over heeft nagedacht wat hij zou gaan doen.

Update 4 oktober 2013: De Hoge Raad heeft het cassatieverzoek verworpen warmee de straf definitief is

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Heropening moord op restauranthoudster | 6-tal jarenlang onschuldig gevangen gezeten

Vandaag zal de procureur generaal bij de Hoge Raad verzoeken om de moordzaak op Oma Mok in 1993 in Breda te heropenen.

Voor de moord zijn 3 mannen en 3 vrouwen veroordeeld. De mannen kregen in hoger beroep 10 jaar, de vrouwen kortere straffen.

De zaak staat echter reeds langer als justitiële dwaling te boek. De veroordeling zou berusten op valse verklaringen en door de politie achtergehouden ontlastende bewijzen.

De 6 kwamen in beeld door een tip van de Criminele Inlichtengendienst. Die tip werd derhalve door justitie en de rechtbank als waar beschouwd. Er is vervolgens zware druk op de verdachten uitgeoefend waarbij uiteindelijk de 3 (nederlandse) vrouwen bekenden -zij het met totaal ongeloofwaardige en tegenstijdige beweringen.

De 3 (marokkaanse) mannen hebben altijd ontkent, maar werden op verklaring van de vrouwen veroordeeld.
Een verklaring van getuigen die aantoonde dat de bekentenissen niet waar konden zijn, werd vervolgens gerieflijk uit het dossier gehouden.

Daarbij werd een dader spoor (DNA)  gevonden dat naar een dader van Oost Aziatische afkomst wijst. Ook dat kwam niet in het dossier.

De zaak werd ca 4-5 jaar geleden door één van de veroordeelden -A.T.-  onder de aandacht van rechtsgeleerde Peter van Koppen gebracht. Bijna was het er niet van gekomen omdat de IND probeerde hem op basis van zijn veroordeling tot ongewenst vreemdeling te verklaren en hem het land uit te zetten.

08 Sep 2008
... Een moordzaak in een chinees restaurant (waar van Koppen om onderzoeksredenen even de plaats niet van wilde noemen) (Mogelijk de moord in Duiven in 1995 of die op Oma Mok (T. Mok-Cheung) in Breda, in 1993 (in ...
03 Okt 2008
23 Soumaya Sahla voor terrorisme in 2008 24 De moord op Oma Mok 25 Marjan van der E. De 'Heks van Anjum'. Moord op Herman Sonnemans en Louw de Jong. 26 De moord op Reginald Koenders (toegevoegd 13 juni ...

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook