vrijdag 21 februari 2014

12 maanden cel voor Badr Hari

Badr Hari (29) is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor onder andere de zware mishandeling van Koen Everink. Ook moet hij ruim 21.000 euro schadevergoeding betalen.  Medeverdachte Ferhat Y. werd vrijgesproken

Badr Hari heeft al acht maanden in voorarrest gezeten. Dat zou er op neer komen dat hij nog ongeveer vier maanden moet zitten.

De rechter achtte bewezen dat Hari (mede) betrokken was bij de zware mishandeling van Koen Everink. De rechtbank baseerde het bewijs onder meer op de eerste verklaringen van Everink en op uitlatingen van Hari zelf. Hij heeft toegegeven dat hij de eerste klap heeft gegeven. Van voorbedachte raad is niet gebleken, meent de rechtbank.

De Amsterdamse rechtbank sprak Hari vrij van een geweldsincident in club Jimmy Woo in het centrum van Amsterdam. Daar zou hij een kopstoot hebben uitgedeeld aan een medebezoeker. De rechter meende dat de verklaring van de portier onvoldoende bewijs was voor een veroordeling.

Volgens de rechtbank heeft Hari zich wél schuldig gemaakt aan poging tot zware mishandeling van twee personen in Club Air in Amsterdam. Dat de broer van Hari daarvoor verantwoordelijk zou zijn, achtte de rechter niet aannemelijk, aangezien de twee totaal niet op elkaar lijken.

Badr Hari werd ook schuldig bevonden aan een mishandeling in Cooldown Café. Niet geheel verwonderlijk, aangezien hij deze mishandeling eerder al bekende. Een mishandeling in club Blinq, waarin het slachtoffer geen aangifte wilde doen, achtte de rechter eveneens bewezen.

De rechter heeft Badr Hari vrijgesproken van de vermeende mishandeling van zijn ex-vriendin en het vernielen van de huisraad wegens gebrek aan bewijs.

Tenslotte achtte de rechter Badr Hari schuldig aan de aanrijding van een vrouw op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Hij mocht daar rijden, maar lette onvoldoende op de voetgangers, volgens de rechter.

“Mijn kracht is mijn zwakte geweest”, zo omschreef Hari (29, 1.97 m) de periode waarin hij zich misdroeg in de rechtszaal. Maar alles wordt anders, bezwoer hij de rechter: “U zult mij hier nooit meer terugzien.”

Medeverdachte Ferhat Y. werd eerder vrijgesproken van de mishandeling van Everink wegens gebrek aan bewijs.

Everink werd in juli 2012 mishandeld in een skybox van de Amsterdam ArenA tijdens dancefestijn Sensation. Hij liep ernstig letsel op.

Badr Hari en zijn advocaten beraden zich op het aantekenen van hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank. De raadslieden Bénédicte Ficq en Marnix van der Werf willen dat eerst rustig bespreken. Dat Hari is veroordeeld in de zaak-Sensation “voelt oneerlijk”, vindt Ficq, omdat niet is vastgesteld wie het ernstige letsel aan de voet van slachtoffer Everink heeft toegebracht.

Zelf beoordeelt Badr Hari het vonnis als niet fataal voor zijn loopbaan als professioneel kickbokser.

Het OM heeft hoger beroep aangetekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook